ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

Την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία από δύο εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου, επισκέφθηκε στο πλαίσιο της τρίτης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” την Ιρλανδία και συγκεκριμένα σχολείο που βρίσκεται στο Killarney της νοτιοδυτικής Ιρλανδίας. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από ιρλανδικές οικογένειες της περιοχής και παρακολούθησαν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος στις οποίες συμμετείχαν ενεργά εξασκώντας την αγγλική γλώσσα και δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς με τα παιδιά από την Ιρλανδία, αλλά και από άλλες χώρες, όπως Κροατία, Ισπανία, Πολωνία και Ιταλία, τα οποία επίσης φιλοξενήθηκαν σε ιρλανδικές οικογένειες.

Σε μια εκδήλωση όλες οι χώρες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους από τη τρίτη θεματική ενότητα για τους πρόσφυγες και ανακάλυψαν το περιεχόμενο της τέταρτης κάψουλας με θέμα τον εθισμό στις οθόνες. Οι εκπρόσωποι των χωρών πήραν μαζί τους ερωτήματα για να τα επεξεργαστούν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα στο επόμενο ταξίδι στην Κροατία. Επίσης τα παιδιά πρέπει να απαντήσουν στις ερωτήσεις μιας έρευνας για να εξαχθούν αποτελέσματα για τον εθισμό τους στις οθόνες.

Στον ελεύθερο χρόνο τους ξεναγήθηκαν στο Macross House, στους καταρράκτες Torc και στο Ross Tower τα οποία βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο στα Killarney, καθώς επίσης και σε εργοστάσιο με γερανούς της Liebherr. Ακολούθησε μία ημερήσια εκδρομή στην παραλία Inch, στο παραλιακό θέρετρο Dingle, στο Slea Head και σε έναν προϊστορικό πέτρινο οικισμό 4.000 ετών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο