Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια με την αρχαιολογική υπηρεσία και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες και θα συνεχιστούν εντατικά, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να ολοκληρωθεί στις προβλεπόμενες προθεσμίες το έργο της αποχέτευσης στην Τοπική Κοινότητα Σουρωτής.
Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 11 το πρωί, ο Δήμος Θέρμης πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Σουρωτής, με θέμα “η Σουρωτή αποκτά αποχέτευση”.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό της Σουρωτής είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.765.300 ευρώ και περιλαμβάνει αναλυτικά τις παρεμβάσεις:
• την κατασκευή αποχετευτικού εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων (συλλεκτήρες και βασικοί) στον οικισμό Σουρωτής, συνολικού μήκους περίπου 7.360 μ.
• την κατασκευή κύριου συλλεκτήρα αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό Σουρωτής έως τη θέση συμβολής με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό Βασιλικών-Θέρμης, συνολικού μήκους περίπου 2.450 μ.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής, ο οικισμός της Σουρωτής, που σήμερα εξυπηρετείται με βόθρους, θα διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων το οποίο θα συνδέεται με τον υφιστάμενο κεντρικό αποχετευτικό αγωγό Βασιλικών – Θέρμης, ενώ από εκεί τα λύματα θα παροχετεύονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Πέρα από τη θετική συμβολή που θα έχει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, το έργο θα συμβάλει και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.
Το κύριο πρόβλημα που θα λυθεί με την κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς της Λεκάνης του Ανθεμούντα, είναι η ανεξέλεγκτη ρύπανση εδαφών και επιφανειακών και υπόγειων υδάτων από τη λειτουργία στην περιοχή απορροφητικών βόθρων και την ανεξέλεγκτη ρίψη αστικών υγρών αποβλήτων σε ρέματα της περιοχής.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο