ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

fwto 8Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στα ορεινά του Δήμου Θέρμης με χιονοπτώσεις και  τσουχτερό κρύο. Σύμφωνα με το Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Μουστάκα οι πρώτες χιονοπτώσεις, ξεκίνησαν στις 4.30 τα ξημερώματα στις ορεινές περιοχές με εντονότερο το φαινόμενο στην Κοινότητα Λιβαδίου. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου ήταν σε ετοιμότητα από χθες το μεσημέρι, οπότε και ενημερώθηκε για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας.

Η αλατιέρα του Δήμου ήταν από χθες στις περιοχές όπου αναμένονταν χιονόπτωση,  ενώ με αλάτι έχουν εφοδιαστεί  όλες οι ορεινές περιοχές του Δήμου μας. Χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα έως αυτή την ώρα, συνεχίζεται η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο ενώ καθαρός παραμένει και ο δρόμος Περιστεράς – Λιβαδίου.Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα ορεινά και τα ημιορεινά στη Βόρεια Ελλάδα και τις επόμενες ώρες, ενώ θα επικρατήσει παγετός και τσουχτερό κρύο.

20161216_08533220161216_08534920161216_085449Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους δημότες μας που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο όπου είναι απαραίτητη η χρήση χιονολάστιχων.«Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε ό,τι αφορά και τον παγετό και να έχουν μαζί τους αλυσίδες ή χιονολάστιχα  κινούμενοι στο ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Θέρμης»,  σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Μουστάκας.

Η  Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επιφυλακή και τις επόμενες ώρες καθώς τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, ενώ  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

fwto 5

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

fwto 6

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

fwto 4

Aν μετακινούνται πεζοί:

• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο