ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

ttetΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «ΕΛΠΙΔΑ»
Σε συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΟΚΑΝΑ)
“ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ”
To Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» αναγνωρίζοντας ότι οι διακρίσεις, οι προκαταλήψεις, η βία, ο ρατσισμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι πολύπλοκα κοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους, πραγματοποίησε την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Όχι στη Βία Ναι στη Φιλία» στα σχολεία και στην τοπική κοινωνία της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η καμπάνια ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2016 και ολοκληρώνεται με διήμερο Φεστιβάλ Πρόληψης, 26 και 27 Ιουνίου 2017.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, ώρες 18.30 – 23.00, και θα περιλαμβάνει:

  • διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά (συνδιοργανωτές οι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς),
  • προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους και παράσταση καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίκτη Αγ. Αγαπίου, με σχετική θεματολογία,
  • μουσική από μαθητές (1ο Γυμνάσιο Χορτιάτη & 1ο Λύκειο Μηχανιώνας),
  • έκθεση καλλιτεχνικών έργων μαθητών (Δημοτικά σχολεία Επανομής, 1ο Γυμνάσιο Χορτιάτη),
  • κατάθεση της εμπειρίας εκπαιδευτικών και γονέων που συμμετείχαν σε σχετικά προγράμματα.

Η καμπάνια περιελάμβανε επίσης:
1ος σταθμός: δράσεις ευαισθητοποίησης για το AIDS «Βάζουμε stop στο στίγμα», στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 200 γονείς και 1000 μαθητές (συνδιοργανωτές: Αντιδημαρχία Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας Δήμου Καλαμαριάς, Κέντρο Ζωής).
2ος σταθμός: προγράμματα αγωγής υγείας για την πρόληψη της βίας, σε Νηπιαγωγεία των Δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού και στα Δημοτικά σχολεία Επανομής, στα οποία συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί και 400 μαθητές.
3ος σταθμός: δράσεις πρόληψης για τη βία-σχολικό εκφοβισμό και αποδοχή της διαφορετικότητας στις σχολικές κοινότητες των Δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας – Χορτιάτη, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 300 γονείς και 1500 μαθητές.
4ος σταθμός: δράσεις για την πρόληψη των εξαρτήσεων («Θεματική Εβδομάδα» του ΥΠΕΠΘ) στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μαθητές Γυμνασίου των Δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας – Χορτιάτη.
Σας περιμένουμε όλες και όλους!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το “ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ”: 2310 442044-43.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο