Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ_Logo-700x537Συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων στο δήμο Θέρμης. Από σήμερα Δευτέρα 13/08,  ένα συνεργείο θα πραγματοποιεί  δειγματοληψίες και ψεκασμούς,  περιαστικού και φυσικού συστήματος, στον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι και την Καρδία. Αύριο Τρίτη 14/08  δύο συνεργεία θα βρίσκονται, το μεν πρώτο στο Ν.Ρύσιοκαι το δεύτερο σε Κ.Σχολάρι και Άν. Σχολάρι. Την Πέμπτη 16/08 στη Θέρμη, τη Ν. Ραιδεστό, το Τριάδι και τη Φιλοθέη και την Παρασκευή 17/08 ένα συνεργείο θα βρίσκεται,  στην Αγ. Παρασκευή, το Μονοπήγαδο και στον Αγ. Αντώνιο. Τέλος, στο πλαίσιο του έργου “Καταπολέμηση εντόμων υγειονομικής σημασίας στο Δήμο Θέρμης” από 13/08/2018 έως 17/08/2018, συνεργείο θα βρίσκεται στον Δήμο Θέρμης και συγκεκριμένα στους οικισμούς Τριάδι, Ταγαράδες, Νέα Ραιδεστός, Νέο Ρύσιο και Σουρωτή για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που βρίσκονται στις αυλές των οικιών. Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται αποκλειστικά εντός βόθρων ή στάσιμων υδάτων και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους οργανισμούς πλην των προνυμφών κουνουπιών.

Τέλος, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορούν να επικοινωνούν με την εξειδικευμένη εταιρεία “Οικοανάπτυξη” που έχει την ευθύνη εκτέλεσης των εργασιών καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 800.112.4424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, η γραμμή λειτουργεί από τις 9:00 έως 17:00. H κύρια μέθοδος καταπολέμησης είναι η προνυμφοκτονία, η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης, όσο αυτά ζουν μέσα στο νερό, με τη χρήση ήπιων και φιλικών για το περιβάλλον σκευασμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι περιβαλλοντικά συμβατό και δεν σκοτώνει τα ακμαία κουνούπια αλλά αντιμετωπίζει τις προνύμφες μέσα από ήπιες και εντοπισμένες παρεμβάσεις σε υδατικές συλλογές. Αυτό σημαίνει ότι τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν σε δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εργασιών.

Οδηγίες προς τους δημότες
Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης, εκτός από τα προγράμματα του δήμου και της περιφέρειας, προϋπόθεση είναι και η συνεργασία των κατοίκων, ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους.
Είναι βασικό, για παράδειγμα, έπειτα από βροχή απομακρύνονται τα στάσιμα νερά από τις αυλές ή τα μπαλκόνια προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη κουνουπιών. Επίσης, είναι προτιμότερο το πότισμα να γίνεται νωρίς το πρωί, και όχι αργά το απόγευμα, ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμίζεται και να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ_Logo-700x537Συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων στο δήμο Θέρμης. Από σήμερα Τρίτη 07/08,  ένα συνεργείο θα πραγματοποιεί  δειγματοληψίες και ψεκασμούς,  περιαστικού και φυσικού συστήματος, στο Ν. Ρύσιο. Αύριο Τετάρτη 08/08  δύο συνεργεία θα βρίσκονται, το μεν πρώτο στα Βασιλικά, στη Σουρωτή, στους Ταγαράδες και στη Λακκιά και το δεύτερο σε Κ.Σχολάρι, Άν. Σχολάρι, Τρίλοφο, Πλαγιάρι και Καρδία. Την Πέμπτη 09/08 στη Θέρμη, τη Ν. Ραιδεστό, το Τριάδι και τη Φιλοθέη και την Παρασκευή 10/08 ένα συνεργείο θα βρίσκεται, στην Περιστερά, στην Αγ. Παρασκευή, το Μονοπήγαδο και τον Αγ. Αντώνιο, στους οικισμούς που θα βρίσκεται το συνεργείο την Παρασκευή οι εφαρμογές θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά εντός βόθρων ή στάσιμων υδάτων και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους οργανισμούς πλην των προνυμφών κουνουπιών. (περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка