ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

kointitΣε συνέδριο για το ρόλο της κοινωνικής οικονομίας στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του αποκλεισμού συμμετείχε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ο δήμος Θέρμης, που εκπροσωπήθηκε από τον Κώστα Τιτέλη, εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προστασίας.
Ο κ. Τιτέλης μίλησε για τον ρόλο των κοινωνικών παντοπωλείων ως μοχλό ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας των δήμων, τη συνεργασία του κοινωνικού παντοπωλείου με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και το “Social Plate”, και παρουσίασε τις δομές του δήμου Θέρμης που συμβάλουν στην κοινωνική οικονομία: το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, το κέντρο κοινότητας και το γραφείο απασχόλησης.
41491093_425094991349467_4546499053508100096_n koinpratΌπως δήλωσε, χαρακτηριστικά, “η συμβολή του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας στην “κοινωνική οικονομία” της περιοχής μας είναι καθοριστική. Πρωτοπόροι, όπως συνήθως, σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την κοινωνική αλληλεγγύη και ευρύτερα με τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, προσπαθούμε καθημερινά να προσφέρουμε – χωρίς τυμπανοκρουσίες – βοήθεια στους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη”.
“Δουλεύοντας σε αυτή την κατεύθυνση”, συνέχισε ο κ. Τιτέλης, “από τον Απρίλιο του 2018 έχουμε αρχίσει συνεργασία με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, από όπου προμηθευόμαστε προϊόντα δωρεάν και τα διαθέτουμε στους δικαιούχους του παντοπωλείου μας και σε άλλους συμπολίτες μας”.
loinprat1koinprat2Το συνέδριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Υποστήριξη των κοινωνικών επιχειρήσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού – Supporting Social Enterprises in combating poverty and social exclusion» με ακρωνύμιο «SOCIAL PLATE», που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020» και διοργανώθηκε από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε.).

koinprat3koinprat4Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί στο δήμο Θέρμης από το 2009 και  στεγάζεται στην οδό Στενημάχου 16 στη Θέρμη. Διανέμει δωρεάν και σε τακτική βάση τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.α.Επιδιώκει την κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

koinprat6Στοχεύει στην εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων του πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων κατοίκων.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο