Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

 

poster-komposition-mit-rot-gelb-blau-und-schwarz-1377179Να ζωντανέψει το ψυχρό γκρι και να βάλει χρώμα σε ένα πάρκο επιδιώκει η ομάδα του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» μέσα από το project με τίτλο «Ομορφαίνοντας δημόσιους χώρους – φιλοτεχνώντας μέρη στατικά και ψυχρά». Με στόχο την εξωστρέφεια, την ομαδικότητα και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, την Τετάρτη 9 Μαϊου 2018, από τις 10 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, μεταμορφώνουν το πάρκο Παραμάνα που βρίσκεται στη Θέρμη επί της συμβολής των οδών Απ.& Γρ. Ταβάκη & Στρ. Μακρυγιάννη, σε πίνακα του Mondrian.

Νέοι του ΚΔΑΠ και φοιτητές του Τμήματος Γλυπτικής του Α.Π.Θ., κάτω από την κοινή σχεδίαση και υπό την επίβλεψη των υπευθύνων Εικαστικών των τμημάτων τους, θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο εξωτερικό αμφιθέατρο του πάρκου και τα σκαλιά του αμφιθέατρου θα ζωντανέψουν με «συνθέσεις σε κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο», σαν πίνακες του Μόντριαν. Με κάθετες και παράλληλες γραμμές θα αποτυπωθεί η συμμετρία, τα τετράπλευρα, η γεωμετρία του κύκλου, οι βασικές έννοιες της Γεωμετρίας, που τα παιδιά δούλεψαν μέσα στη χρονιά, στο τμήμα εικαστικών τους.

Το πάρκο Παραμάνα, είναι ένας χώρος τον οποίο επισκέπτονται τα παιδιά του ΚΔΑΠ, συχνά, στις εξόδους τους και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα να χρησιμοποιηθούν τα σκαλιά του αμφιθέατρου ως εικαστικό αντικείμενο. Στόχος της δράσης είναι η στήριξη της συνεργασίας και της ομαδικότητας, η δημιουργία, η εξωστρέφεια, η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία με τον τυπικό πληθυσμό της κοινωνίας της Θέρμης.

Μέσα από την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την εικαστική παρέμβαση σε χώρο κοινόχρηστο, επιδιώκουμε να δώσουμε, παράλληλα, το στίγμα των ατόμων με αναπηρία σε μια κοινωνία που μπορεί να τους γνωρίσει, να τους αγκαλιά-σει και να τους αποδεχθεί.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка