Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Για τον λόγο αυτό, θα διατεθεί το ποσό των 63.128.428,80 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε 290.072 δικαιούχους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από 600.000 άτομα θα ενισχυθούν οικονομικά από το ΚΕΑ.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί, ως συνήθως, με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.
Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά το Κέντρο Κοινότητας στους δικαιούχους για τη Νέα Διαδικασία του ΚΕΑ, η οποία ισχύει από 1η Νοεμβρίου 2018. Βάσει αυτής, οι δικαιούχοι που ήδη λαμβάνουν ΚΕΑ θα πρέπει πρώτα να λάβουν γραπτό μήνυμα (sms) και ηλεκτρονική αλληλογραφία (email), στα οποία θα αναφέρει ότι η αίτηση ανακαλείται λόγω παρέλευσης 6 μηνών από την ημερομηνία έγκρισης και έπειτα να καλέσουν στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου που ανήκουν, ώστε να ενημερωθούν για τα ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ που απαιτούνται ώστε να γίνει νέα αίτηση.

Για κάθε διευκρίνιση/πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης
Μορφίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός (συντονίστρια), m.morfidou@thermi.gov.gr
Πιστόλα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, e.pistola@thermi.gov.gr
είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Διεύθυνση: Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001, Θέρμη
(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2313- 300739 (Ακολουθείτε τις οδηγίες, επιλέγετε το 1)
mail επικοινωνίας: kentro-koinotitas@thermi.gov.gr
Facebook: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

βιβλιαριοΗ θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ταμείου ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ, το οποίο έχει υπαχθεί στο ΙΚΑ, καθώς και ο τρόπος ανανέωσής τους καταργήθηκε. Ως εκ τούτου πλέον δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων στις υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Ταμείων για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους , πλην κάποιων εξαιρέσεων, όπως στην περίπτωση μετάβασης από ανεργία σε ενεργή εργασιακή σχέση με καταβολή ενσήμων. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει το άτομο ή κάποιος εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του, να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα ΙΚΑ και να υποβάλλει σχετική αίτηση στο τμήμα μητρώου. (περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка