Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

κατάλογοςΣτο Ν.Ρυσιο και την Καρδία θα βρίσκονται  την Τρίτη 19/6  συνεργεία για δειγματοληψίες και ψεκασμούς περιαστικού και φυσικού συτήματος. Την Τετάρτη 20/06 τα ίδια συνεργεία θα βρίσκονται στο Κ.Σχολάρι το Α. Σχολάρι, τον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι, την Πέμπτη 21/6θα βρίσκονται  στη Θέρμη, τη Ν.Ραιδεστό, τους Ταγαράδες και τη Σουρωτή, ενώ την Παρασκευή  στα Βασιλικά, τη Λακκιά, την Περιστερά, το Λιβάδι,, το Μονοπήγαδο, και τον τον Αγ. Αντώνιο. Παράλληλα, τρέχει το πρόγραμμα του δήμου Θέρμης που περιλαμβάνει συμπληρωματικές δράσεις και παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους οικισμούς και περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν ειδικά προβλήματα. Από τις 18 έως τις 22/6 συνεργεία θα βρίσκονται στο Λιβάδι, τη Σουρωτή και το Τριάδι για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που βρίσκονται στις αυλές των σπιτιών.

Εστιάζει, κυρίως, στην καταπολέμηση των κουνουπιών, αλλά και των ψύλλων, σε περιοχές όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες και έχουν κάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν την εμφάνισή τους τα ενοχλητικά αυτά έντομα.Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται αποκλειστικά εντός βόθρων ή στάσιμων υδάτων και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους οργανισμούς πλην των προνυμφών κουνουπιών Για την αναφορά προβλημάτων οι πολίτες μπορούν να απεθύνονται στο τηλ. 8001124424
Η κύρια μέθοδος καταπολέμησης είναι η προνυμφοκτονία, η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης, όσο αυτά ζουν μέσα στο νερό, με τη χρήση ήπιων και φιλικών για το περιβάλλον σκευασμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι περιβαλλοντικά συμβατό και δεν σκοτώνει τα ακμαία κουνούπια αλλά αντιμετωπίζει τις προνύμφες μέσα από ήπιες και εντοπισμένες παρεμβάσεις σε υδατικές συλλογές. Αυτό σημαίνει ότι τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν σε δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εργασιών.

Οδηγίες προς τους δημότες
Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης, εκτός από τα προγράμματα του δήμου και της περιφέρειας, προϋπόθεση είναι και η συνεργασία των κατοίκων, ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους.
Είναι βασικό, για παράδειγμα, έπειτα από βροχή απομακρύνονται τα στάσιμα νερά από τις αυλές ή τα μπαλκόνια προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη κουνουπιών. Επίσης, είναι προτιμότερο το πότισμα να γίνεται νωρίς το πρωί, και όχι αργά το απόγευμα, ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμιζεταικαι να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.
Τέλος, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορούν να επικοινωνούν με την εξειδικευμένη εταιρεία Οικοανάπτυξη που έχει την ευθύνη εκτέλεσης των εργασιών καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 8001124424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

ψεκασμοι-για-κουνουπιαΣυνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων στο δήμο Θέρμης. Από την  Τετάρτη 13/6  θα βρίσκονται συνεργεία για δειγματοληψίες και ψεκασμούς περιαστικού και φυσικού συτήματος στο Κάτω Σχολάρι, το Άνω Σχολάρι, την Καρδία, τον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι.Την  Πέμπτη 14/06 τα ίδια συνεργεία θα βρίσκονται στη Θέρμη, το Τριάδι, τη Ν. Ραιδεστό, το Ν. Ρύσιο, τους Ταγαράδες και τη Λακκιά. Την Παρασκευή 15/6 συνεργεία θα βρίσκονται στηνν  Αγ. Παρασκευή το Μονοπήγαδο, τον Αγ. Αντώνιο, Βασιλικά, Σουρωτή, Περιστερά, Λιβάδι. Παράλληλα, τρέχει το πρόγραμμα του δήμου Θέρμης που περιλαμβάνει συμπληρωματικές δράσεις και παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους οικισμούς και περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν ειδικά προβλήματα. Από τις 11 έως τις 15/6 συνεργεία θα βρίσκονται στα Βασιλικά και την Περιστερά για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών που βρίσκονται στις αυλές των σπιτιών.  Εστιάζει, κυρίως, στην καταπολέμηση των κουνουπιών, αλλά και των ψύλλων, σε περιοχές όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες και έχουν κάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν την εμφάνισή τους τα ενοχλητικά αυτά έντομα.Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται αποκλειστικά εντός βόθρων ή στάσιμων υδάτων και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους οργανισμούς πλην των προνυμφών κουνουπιών Για την αναφορά προβλημάτων οι πολίτες μπορούν να απεθύνονται στο τηλ. 8001124424 (περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка