ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

AGIOS DHMHTRIOS LAKKIASΣτον Οικισμό της Λακκιάς θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή χορευτικών λόγω της Εορτής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λακκιάς μεθαύριο Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Ο οικισμός Λακκιά βρίσκεται 30 χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης και 10 χλμ. ανατολικά της Θέρμης. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του παλιού ηφαιστείου Λάναρη. Οι κάτοικοι της είναι πρόσφυγες του οικισμού Ντερέκοϊ (Derekoy) της Μ.Ασίας.
Έχει τρεις εκκλησίες: τον Άγιο Δημήτριο, κεντρική εκκλησία του χωριού ,την Αγία Παρασκευή, παρεκκλήσι έξω από το χωριό της οποίας το πανηγύρι της γιορτάζεται στις 25 Ιουλίου με τα χορευτικά του συλλόγου της Λακκιάς, και τον Άγιο Κωνσταντίνο, παρεκκλήσι περίπου 15 λεπτά έξω από το χωριό.
Στο χωριό δραστηριοποιείται εξωραϊστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιήθηκε ενεργά ιδιαίτερα το έτος 2003, διαθέτει τρία παραδοσιακά , χορευτικά τμήματα παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων.
Ένα από τα έθιμα του χωριού είναι το «πρωτόψωμο». Πρόκειται για ένα είδος τσουρεκιού το οποίο φτιάχνεται πριν από το γάμο και μοιράζεται στο γάμο. Το πρωτόψωμο ζυμώνεται το βράδυ πριν την ημέρα του γάμου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο