Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

gynaika prwthΣε μία ειδική εκδήλωση με τίτλο “….η γυναίκα απ΄ τα χτες, στο σήμερα…”, ο Λαογραφικός Σύλλογος ¨η Αρετσού” της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ρυσίου, τιμά το ερχόμενο Σάββατο 10 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης  το ερχόμενο Σάββατο,και ώρα 19.30.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πρόκειται να παρουσιαστεί η πορεία των γυναικών από το χθες στο σήμερα, μία πορεία που δεν υπήρξε ανθόσπαρτη. Πως δηλαδή οι γυναίκες κατάφεραν σήμερα να συμμετέχουν σε διάφορες μορφές κοινωνικής δραστηριότητας.

RYSIO GIORTH GYNAIKAS
Όπως είναι γνωστό, σήμερα 8 Μαρτίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ.

Ο Λαογραφικός Σύλλογος ¨η Αρετσού” της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ρυσίου, τιμά το ερχόμενο Σάββατο 10 Μαρτίου , τη γυναίκα, τη μάνα, τη σύντροφο, την κόρη….Τη γυναίκα της Ελλάδας, τη γυναίκα του κόσμου.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο