Σε απέραντη χωματερή είχαν μετατρέψει άγνωστοι τη λίμνη στη θέση “Πάπιστα” στην Καρδία πετώντας κάθε είδους απορρίμματα, από λάστιχα έως και κομμάτια ασφάλτου και μπάζα, δημιουργώντας μικρά βουνά από κάθε λογής σκουπίδια. Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί εγκαίρως από την Κοινότητα Καρδίας καθώς και από το δραστήριο Σύλλογο των Εθελοντών Καρδίας οι οποίοι ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή την περασμένη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και έστειλαν μάλιστα και σχετικό αίτημα στην αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας.

Νωρίς σήμερα το πρωί, παρουσία του προέδρου της Κοινότητας Ιωακείμ Τρικαλιάρη καθώς και μελών του Συλλόγου Εθελοντών Καρδίας, συνεργείο του δήμου αποτελούμενο από ένα φορτωτή και δύο φορτηγά ανέλαβαν δράση στο σημείο απομακρύνοντας μπάζα,ρόδες μεγάλων οχημάτων και διάφορα βιομηχανικά και μη σκουπίδια τα οποία κάποιοι φρόντισαν το προηγούμενο διάστημα να πετάξουν στο χώρο της Λίμνης. Παράλληλα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Καρδίας βρισκόταν στο σημείο από νωρίς το πρωί συνδράμοντας στο έργο της περισυλλογής.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίας αναφερόμενος στην ανεξέλεγκτη ρίψη ογκωδών απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές πρασίνου της Κοινότητας, επισημαίνει πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε όλοι μάρτυρες απαράδεκτων εικόνων που προσβάλλουν το περιβάλλον και την αισθητική μας. Ασυνείδητοι και επιπόλαιοι χειρισμοί από κάποιους, έχουν οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο, με ογκώδη απορρίμματα στους δρόμους, αγρούς και άλλους χώρους πρασίνου, όπως και ο συγκεκριμένος, η λίμνη στη θέση “Πάπιστα που καθαρίζεται σήμερα”. Λυπάμαι γι’ αυτή την απαράδεκτη, επιπόλαιη, ασυνείδητη και επικίνδυνη τακτική. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η διοίκηση του δήμου Θέρμης, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα και επιβολή προστίμων όπως προβλέπεται από το νόμο σε όποιον εντοπιστεί να πετάει ογκώδη και αδρανή παράνομα. Δεν θα αφήσουμε την Καρδία που με τόσο κόπο, αγώνα, κόστος και προσωπική προσπάθεια των εθελοντών μας, καθαρίζουμε αλλά και αναβαθμίζουμε αισθητικά, να μετατραπεί σε χωματερή, σε καταυλισμό και σε εστία μόλυνσης.


Δεν θα επιτρέψουμε να αδικούνται οι νομοταγείς και ευσυνείδητοι συμπολίτες μας, οι οποίοι δαπανούν χρηματικά ποσά για να μεταφέρουν αυτού του είδους τα απορρίμματά τους στους ειδικούς χώρους εναπόθεσης, εις βάρος όσων κουτοπόνηρα παρανομούν. Η Καρδία θα παραμείνει καθαρή σε πείσμα όσων ασυνείδητα παρανομούν”.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες της Θέρμης μπορούν να καλούν καθημερινά στο τηλέφωνο 2310467110 της Διεύθυνσης Καθαριότητας για να προγραμματίζουν την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο