‘Ενα γεμάτο φαντασία υπερθέαμα παρουσιάζει  το ΚΔΑΠ ΜεΑ την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, στις 18:00 στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης,. Η καλλιτεχνική ομάδα του ΚΔΑΠμεΑ «Αγκαλιά-ζω» δούλεψε σε εντατικούς ρυθμούς με το σύνολο του δυναμικού των παιδιών της δομής, για να παρουσιάσειτο έργο με τίτλο «ΚΟΥΚΛΟΠΟΙΗΜΑΤΑ στου χορού τα βήματα».

Από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη, ο οποίος αναφέρεται στα αγάλματα του Δαίδαλου με τη μοναδική ικανότητα να κινούνται και την τέχνη της μαριονέτας του 5ου αιώνα, η Ελλάδα έχει λαμπρή παράδοση στις κούκλες, την παρουσία των οποίων ανιχνεύουμε αδιάκοπα σε όλες τις ιστορικές περιόδους έως και σήμερα. Ένα παιχνίδι που από «Πάντα» επιτρέπει στον άνθρωπο να αναμειγνύει το πραγματικό με το φανταστικό, να δοκιμάζει τον εαυτό του, να θεραπεύει τους δαίμονές του, να επεκτείνει την εμπειρία του έξω από συνηθισμένους κανόνες και ρόλους που του επιβάλλει η ηλικία του, η εποχή ή το πλαίσιο της ζωής του.

Η ιδέα του έργου ανήκει στη γυμνάστρια του «Αγκαλιά-ζω» Μαρία Τσιακανίκα, που με ακούραστους συνεργάτες την Ιωάννα Αλεπού και τον Κωστή Κατσίκη, γυμναστές προγραμμάτων του μαζικού αθλητισμού, το δίδαξαν στα παιδιά. Η πολύτιμη βοήθεια όλου του προσωπικού της δομής συντελεί πάντα στην παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου project.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο