ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Άρχισε στις 3 Μαρτίου ο συστηματικός καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμης. Ειδικό όχημα του Δήμου με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και εργαζόμενοι της Καθαριότητας, βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, ακολουθώντας τα απορριμματοφόρα του  Δήμου στην διάρκεια της αποκομιδής και πλένοντας στη συνέχεια με ζεστό νερό και ειδικό καθαριστικό υγρό τους κάδους που μόλις έχουν αδειάσει.

Με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από την Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Πονερίδη, καθημερινά θα πλένονται κάδοι, κάτι που σημαίνει πως σε εύλογο και σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν πλυθεί όλοι οι κάδοι του Δήμου μας.

Το τακτικό πλύσιμο των κάδων είναι η απάντηση σε ένα βασικό και απολύτως δικαιολογημένο αίτημα των συνδημοτών μας, σε μία περίοδο μάλιστα που ολόκληρη η Ευρώπη έρχεται αντιμέτωπη με τη γνωστή νόσο του Κορονοϊού. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για ένα Δήμο πιο καθαρό και πιο φιλικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Για μας η καθαριότητα στο Δήμο μας και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είναι κεντρικός πυλώνας του σχεδιασμού μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Πονερίδης που επιβλέπει από τις αρχές Μαρτίου την όλη διαδικασία.

Γινεται μία μεγάλη προσπάθεια με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και όλα τα μέσα που διαθέτει η αρμόδια υπηρεσία να ικανοποιηθεί πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά το δίκαιο αίτημα των συνδημοτών μας για ένα δήμο με διασφαλισμένη την υγιεινή των κατοίκων του.

Υπενθυμίζεται ωστόσο σε όλους, πως σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η τήρηση των βασικών κανόνων καθαριότητας από τους πολίτες και ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού. Ενδεικτικά αναφέρεται πως:

Δεν πρέπει να αφήνουμε σκουπίδια έξω από τους κάδους. Ακόμη κι αν ο κάδος της γειτονιάς μας είναι γεμάτος, αναζητούμε τον αμέσως επόμενο κοντινό που βρίσκεται στα 30 μέτρα περίπου και αφήνουμε τα απορρίμματά μας και σε καμία περίπτωση δεν τα “πετάμε” ‘εξω από ένα γεμάτο κάδο.

Χρησιμοποιούμε σακούλες απορριμμάτων τις οποίες δένουμε καλά.
Δεν μετακινούμε τους κάδους από τη θέση τους.
Χρησιμοποιούμε τα μικρά καλάθια των πλατειών και των πεζοδρομίων ΜΟΝΟ για τα μικρά αντικείμενα.

Η Ποιότητα Ζωής είναι υπόθεση όλων μας! Όλοι μαζί εργαζόμαστε για ένα καθαρό Δήμο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο