ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Θέρμη|

KATHARIOTHTA 6Με πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της Καθαριότητας του Δήμου Θέρμης , καθώς επίσης και την προστασία του περιβάλλοντος, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες το μήνα Ιανουάριο 2016, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τις υπηρεσίες της, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση σε ότι αφορά το περιβάλλον και την φροντίδα του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του μηνιαίου απολογισμού της Αντιδημαρχίας και μετά από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, το μήνα Ιανουάριο, διεκπεραιώθηκαν εντολές- εργασίες, που αφορούσαν στη συλλογή στερεών αποβλήτων, κλαδιών ογκωδών αντικειμένων, καθώς επίσης και σε λοιπές υπηρεσίες όπως τοποθετήσεις-αντικαταστάσεις πλαστικών κάδων, καθώς και αντικαταστάσεις (και ορισμένες νέες τοποθετήσεις) παλιών κάδων με μεταλλικούς.
Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η καθημερινή αποκομιδή αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Μέσα στον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων πλαστικών κάδων που είχε προμηθευτεί η υπηρεσία μας τον Νοέμβριο του 2015.

KATHARIOTHTA 3
Αναλυτικά, τοποθετήθηκαν στον αστικό ιστό της Θέρμης οι 70 από τους 86 πλαστικούς κάδους που προμηθεύτηκε η υπηρεσία καθαριότητας ( 16 κάδοι παραμένουν χρεωμένοι στην αποθήκη του Δήμου Θέρμης και θα τοποθετηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη γραπτά αιτήματα πολιτών για τοποθέτηση κάδων που παραμένουν σε εκκρεμότητα), όπως αναλυτικά περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα :
ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΗΣ-ΟΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ
Μακρυγιάννη Οκτώ (8)
Πλαστήρα Τρείς (3)
Στενημάχου Εννέα (9)
Αθ.Διάκου Επτά (7)
Αγ.Νικολάου Δύο (2)
Κεσίδη Δεκατρείς (13)
Μεγ.Αλεξάνρου Οκτώ (8)
Σικελιανού Ένα (1)
Τσαλδάρη Επτά (7)
Βασ.Ταβάκη Τέσσερις (4)
Καπετάν Χάψα Οκτώ (10)
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ: ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ(70)
ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ
Μίκρα Οκτώ (8)
Σχολάρι Τρείς (3)
Καρδία Δύο (2)
Τρίλοφος Δύο (2)
Σουρωτή Δύο (2)
Ταγαράδες Δύο (2)
Αγία Παρασκευή Δύο (2)
Θέρμη Τρείς (3)
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ Είκοσι τέσσερις (24)

Επιπλέον στο Δήμο Θέρμης έγιναν αντικαταστάσεις (και ορισμένες νέες τοποθετήσεις) παλιών κάδων με μεταλλικούς, όπως αναλυτικά περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

Το σύνολο δε, των ογκωδών που εναποτέθηκαν στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης από 1.1.2016 είναι 121.170 kg (121 τόνοι περίπου) από τα οποία τα 94.850 kg (95 τόνοι περίπου) συλλέχθηκαν από τον πρώην Δήμο Θέρμης, τα 9.210 kg (9 τόνοι) από τον πρώην Δήμο Μίκρας και τα υπόλοιπα 17.110 kg από τον πρώην Δήμο Βασιλικών.

Τα ογκώδη που συλλέχθηκαν από τις 1.1.2016 και εναποτέθηκαν στον αδειοδοτημένο χώρο προσωρινής αποθήκευσης και συλλογής ογκωδών είναι τα εξής:

ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΓΚΟΣ
ΘΕΡΜΗ 12 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ (2.400 kg ~ 2,4 τόνοι)
ΤΡΙΑΔΙ 5 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ (1.000 kg ~ 1 τόνος)
Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ 5 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ (1.000 kg ~ 1 τόνος)
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ (200 kg ~ 0,2 τόνος)
ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ 2 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ (400 kg ~ 0,4 τόνος)
ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗ 1 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ (200 kg ~ 0,2 τόνος)
ΒΑΣΙΛΙΚΑ 4 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ (800 kg ~ 0,8 τόνος)
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ 1 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ (200 kg ~ 0,2 τόνος)
ΛΙΒΑΔΙ 2 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ (400 kg ~ 0,4 τόνος)
ΛΟΥΤΡΑ ΘΕΡΜΗΣ 1 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ (200 kg ~ 0,2 τόνος)

 

Τέλος, τα κλαδιά που συλλέχθηκαν και αξιοποιήθηκαν από τις 1.1.2016 από τη υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θέρμης είναι τα εξής:
ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΓΚΟΣ
ΘΕΡΜΗ 34 ΦΟΡΤΗΓΑ (3,5 τόνοι Χ 34=119 τόνοι)+
5 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ (1.000 kg ~ 1 τόνος)
ΤΡΙΑΔΙ 2 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ (400 kg ~ 0,4 τόνος)
Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ 1 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ (200 kg ~ 0,2 τόνος)
ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗ 2 ΦΟΡΤΗΓΑΚΙΑ (400 kg ~ 0,4 τόνος)
ΤΡΙΛΟΦΟΣ 8 ΦΟΡΤΗΓΑ (3,5 τόνοι Χ 8=28 τόνοι)
Ν. ΡΥΣΙΟ 2 ΦΟΡΤΗΓΑ (3,5 τόνοι Χ 2=7 τόνοι)

Αξίζει να σημειωθεί, για την ορθή ενημέρωση των δημοτών μας, πως 1 φορτηγάκι ογκωδών ισοδυναμεί με 200 kg και 1 φορτηγό με κλαδιά ισοδυναμεί περίπου με 3,5 τόνους. Κατά συνέπεια, συνολικά με βάση τον πίνακα που σας παρουσιάζουμε παραπάνω, συλλέχθηκαν 127,80 τόνοι ογκωδών και 156 τόνοι κλαδιών.

KATHARIOTHTA 1KATHARIOTHTA 2

 

 

«Εργαστήκαμε με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας αποκομιδής, αφού συνεχίστηκαν οι ενέργειες για τη αντικατάσταση κάδων καθαριότητας, με λειτουργικότερους, σύγχρονης αισθητικής, μεγαλύτερης χωρητικότητας, με δυνατότητα ταχύτερης αποκομιδής και με νέες τεχνικές προδιαγραφές, ενώ παράλληλα ενισχύσαμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση άμεσης ανταπόκρισης στα εκατοντάδες αιτήματα των δημοτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Παύλος Χρυσοχόου .
«Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι παγκοσμίως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα», τόνισε, «τη στιγμή που τόσος λόγος γίνεται για τα προβλήματα που πλήττουν το περιβάλλον. Πολλοί Δήμοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των συνεχώς αυξανόμενων ποσοτήτων παραγόμενων απορριμμάτων, με αποτέλεσμα η διαχείριση τους, να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Χρυσοχόου και κατέληξε:
KATHARIOTHTA 4 «Έχουμε χρέος όλοι μας, να μεταδώσουμε στους δημότες μας, τη σύγχρονη αντίληψη για την περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση των απορριμμάτων, που στηρίζεται στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών, την ανακύκλωση και σε μεθόδους ανάκτησης πρώτων υλών και ενέργειας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τέλος την περιβαλλοντικά φιλική διάθεση του υπολείμματος. Ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουμε βέβαια να έχουμε πρωτεύοντα ρόλο στην προσπάθεια για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο