ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

SPIROGRAFOS 1Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή παιδιών στα εκπαιδευτικά μαθήματα ρομποτικής των ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης. Τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο και τη διαδικασία για να δουλέψει ένα ρομπότ αλλά και στο πως θα καταφέρουν να κατασκευάσουν το δικό τους. Το παιδί που έχει ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και τη ρομποτική από μικρή ηλικία, θα διαχειριστεί πολύ πιο εύκολα τα Μαθηματικά και τη Φυσική, αργότερα, στο Γυμνάσιο, γεγονός που οδήγησε τα «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» να ξεκινήσουν με επιτυχία τη φετινή σχολική χρονιά στα Κ.Δ.Α.Π του Ρυσίου και της Θέρμης,  μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, χρησιμοποιώντας την εκπαιδευτική πλατφόρμα WeDo 2της Lego.

SPIROGRAFOS 2Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πακέτο οι μαθητές εισάγονται στο μοντέλο εκπαίδευσης S.T.E.M. του οποίου η δραστηριότητα ρομποτικής είναι η απόλυτη έκφραση. Με την βοήθεια των μηχανοκίνητων μοντέλων της LEGO. Πρόκειται ουσιαστικά για ειδικά διαμορφωμένα σενάρια σχετικά με την ενέργεια, την ανακύκλωση, τη βιολογία, τα φυσικά φαινόμενα, τον πλανήτη, το διάστημα κλπ. οι μαθητές κατασκευάζουν και προγραμματίζουν δίνοντας “ζωή” στις δημιουργίες τους. Για τον προγραμματισμό χρησιμοποιείται το επίσημο λογισμικό της LEGO® και το ελεύθερο λογισμικό Scratch, με την βοήθεια των οποίων οι μαθητές αναπτύσσουν την αλγοριθμική τους σκέψη, μαθαίνοντας έννοιες όπως:
• Μεταβλητές
• Δομή αλγορίθμου
• Συνθήκες
• Δομή επανάληψης
• Διάδραση με τον χρήστη

SPIROGRAFOS 3
Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα ρομποτικής κατασκεύασαν το Spirograph (σπειρογράφος) και ζωγραφίσανε σχήματα…στο εργαστήριο Ρομποτικής . Με αμείωτο ενδιαφέρον παρατηρούσαν το πώς το Spirograph ζωγραφίζει με αργή και με πιο γρήγορη ταχύτητα στο εργαστήριο Ρομποτικής.
Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα. Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).
Τα μαθήματα ρομποτικής των ΚΔΑΠ Θέρμης και Νέου Ρυσίου στοχεύουν όλοι οι μαθητές να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες, που αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στο μέλλον του τόπου μας.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο