kaph omilies 1Με τη συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης συνεχίζονται οι ομιλίες που πραγματοποιούνται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσιοθεραπείας. Οι ομιλίες ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ Τριλόφου , με  πρωτοβουλία  των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης» – ΝΠΔΔ, σε συνεργασία με τους Φυσικοθεραπευτές του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.


kaph 4Στόχος των ομιλιών, που συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία στο ΚΑΠΗ Πλαγιαρίου είναι η ενημέρωση των μελών, για τις μεθόδους πρόληψης των πτώσεων στην Τρίτη Ηλικία. Οι ομιλίες με θέμα «Βαδίζοντας Σταθερά» παρουσιάζουν  τρόπους πρόληψης ατυχημάτων σε ατομικό και κοινοτικό επίπεδο, καθώς και αναγνώρισης και εξουδετέρωσης εκείνων των παραγόντων που συμβάλλουν στην πρόκλησή τους. Ατυχήματα, όπως είναι γνωστό,  μπορεί να συμβούν παντού, στο σπίτι, στο δρόμο, στους εξωτερικούς χώρους κα. Το ΝΠΔΔ, θέλοντας να συμβάλει στη διατήρηση της μυοσκελετικής υγείας, ευλυγισίας και ισορροπίας, παρέχει υπηρεσίες φυσιοθεραπείας καθώς και προγράμματα γυμναστικής και εκμάθησης παραδοσιακών χορών δωρεάν, κάθε χρόνο, στα μέλη των ΚΑΠΗ.

kaph 2
Μάλιστα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης υγείας στα ΚΑΠΗ, θα συνεχίσει την συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες με στόχο τη διαρκή και αδιάκοπη ενημέρωση των μελών σε θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία. Θυμίζουμε πως οι ομιλίες θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ Κάτω Σχολαρίου, και ώρα 11:00 π.μ. , την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ Ταγαράδων και στις 13 Νοεμβρίου  στο ΚΑΠΗ Γυναικών Θέρμης και ώρα 6 το απόγευματη με ομιλήτρια τη Φυσιοθεραπεύτρια κ.Αναστασία Καλαϊτζίδου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο