gizaris alsos 5Η προστασία και η διατήρηση στη φυσική κατάσταση, καθώς και η βελτίωση της αισθητικής στα άλση του Δήμου Θέρμης, αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα για την Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος.   Από χθες Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας προχωρούν σε συντονισμένες παρεμβάσεις κοπής χόρτων, καθαρισμούς και κλαδέματα.

gizaris alsos 4Οι  εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί στο άλσος της Τράπεζας (Τούμπας) Θέρμης,  όπου βρίσκεται το Παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού, περιελάμβαναν επιπλέον απομάκρυνση ξερών χόρτων και πευκοβελόνων, κλάδεμα χαμηλών και επικίνδυνων κλαδιών των δένδρων καθώς και θάμνων όπου κρίθηκε απαραίτητο.  Αντίστοιχες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν  και στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα στη Θέρμη ενώ τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου μεταφέρονται στο άλσος του Νέου Ρυσίου.

gizaris alsos 3gizaris alsos 2Όπως είναι γνωστό, η κλάδευση συμβάλλει επιπλέον και στον περιορισμό του ύψους και του όγκου των δένδρων, στην ανανέωση της βλάστησης και στην ενδυνάμωσή τους. Η εκτέλεση των εργασιών ανάπτυξης πρασίνου δηλαδή συντήρησης, καθαριότητας, φυτοπροστασίας, βελτίωσης και επέκτασης των χώρων πρασίνου μέσα στα όρια του Δήμου μας σε πάρκα, κήπους, άλση, παρτέρια, παιδικές χαρές, καθώς και τα κλαδέματα των δέντρων ενισχύθηκαν αισθητά με την πρόσληψη των συμβασιούχων 8μηνης διάρκειας στο Δήμο μας καθώς και με την προμήθεια του νέου καλαθοφόρου οχήματος από τις αρχές του καλοκαιριού και θα συνεχιστούν έως το τέλος Αυγούστου σε όλο το εύρος του Δήμου Θέρμης.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο