ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ_Logo-700x537Συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων στο δήμο Θέρμης. Από σήμερα Τρίτη 31/7,  ένα συνεργείο θα πραγματοποιεί  δειγματοληψίες και ψεκασμούς,  περιαστικού και φυσικού συστήματος, στο Ν. Ρύσιο. Αύριο Τετάρτη 01/08  δύο συνεργεία θα βρίσκονται στα Βασιλικά, στη Σουρωτή, τους Ταγαράδες και τη Λακκιά και Κ. Σχολάρι, Άν. Σχολάρι, Τρίλοφο, Πλαγιάρι και Καρδία. Την Πέμπτη 02/08 στη Θέρμη, τη Ν. Ραιδεστό, το Τριάδι και τη Φιλοθέη και την Παρασκευή 03/08 δυο συνεργεία θα βρίσκονται, το μεν πρώτο, στην Περιστερά και το Λιβάδι και το άλλο στην  Αγ. Παρασκευή, το Μονοπήγαδο και τον Αγ. Αντώνιο.

Τέλος, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορούν να επικοινωνούν με την εξειδικευμένη εταιρεία “Οικοανάπτυξη” που έχει την ευθύνη εκτέλεσης των εργασιών καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 800.112.4424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Η κύρια μέθοδος καταπολέμησης είναι η προνυμφοκτονία, η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης, όσο αυτά ζουν μέσα στο νερό, με τη χρήση ήπιων και φιλικών για το περιβάλλον σκευασμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι περιβαλλοντικά συμβατό και δεν σκοτώνει τα ακμαία κουνούπια αλλά αντιμετωπίζει τις προνύμφες μέσα από ήπιες και εντοπισμένες παρεμβάσεις σε υδατικές συλλογές. Αυτό σημαίνει ότι τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν σε δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εργασιών.

Οδηγίες προς τους δημότες
Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης, εκτός από τα προγράμματα του δήμου και της περιφέρειας, προϋπόθεση είναι και η συνεργασία των κατοίκων, ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για επεμβάσεις στους δικούς τους χώρους.
Είναι βασικό, για παράδειγμα, έπειτα από βροχή απομακρύνονται τα στάσιμα νερά από τις αυλές ή τα μπαλκόνια προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη κουνουπιών. Επίσης, είναι προτιμότερο το πότισμα να γίνεται νωρίς το πρωί, και όχι αργά το απόγευμα, ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμίζεται και να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

κουνουπιαΣυνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων ενοχλητικών εντόμων στο δήμο Θέρμης. Παράλληλα, από το Κάτω Σχολάρι  ξεκινά το συμπληρωματικό πρόγραμμα καταπολέμησης εντόμων υγειονομικιής σημασίας  που υλοποιεί ο δήμος Θέρμης, προκειμένου να μην υπάρξει κανένας οικισμός χωρίς την απαραίτητη προστασία. Από την Τρίτη 22/5 έως και την Πέμπτη 24/5  τα συνεργεία θα βρίσκονται εκεί για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών  που βρίσκονται στις αυλές των οικιών.  Την ερχόμενη εβδομάδα, τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας θα βρίσκονται στην Αγ. Παρασκευή για δειγματοληψίες και ψεκασμούς σε αστικούς ιδιωτικούς χώρους τη Δευτέρα 21, την Τρίτη 22, την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24/5.  Δειγματοληψίες και ψεκασμοί φυσικού και περιαστικού συστήματος θα πραγματοποιηθούν στο Κάτω Σχολάρι, το Άνω Σχολάρι, τον Τρίλοφο, το Πλαγιάρι και την Καρδία τη Τετάρτη 23/5 κα  την Πέμπτη 24/5 στα Βασιλικά, τη Σουρωτή, τη Θέρμη, τη Ν.Ραιδεστό και το Ν. Ρύσιο. Το πρόγραμμα του δήμου Θέρμης, περιλαμβάνει συμπληρωματικές δράσεις και παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους οικισμούς και περιοχές οι οποίες παρουσιάζουν ειδικά προβλήματα. Εστιάζει, κυρίως, στην καταπολέμηση των κουνουπιών, αλλά και των ψύλλων, σε περιοχές όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες και έχουν κάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν την εμφάνισή τους τα ενοχλητικά αυτά έντομα.Οι εφαρμογές πραγματοποιούνται αποκλειστικά εντός βόθρων ή στάσιμων υδάτων και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια ή άλλους οργανισμούς πλην των προνυμφών κουνουπιών Για την αναφορά προβλημάτων οι πολίτες μπορούν να απεθύνονται στο τηλ. 8001124424 (περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο