ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

saxophonist-Stock-Vector

Συναυλία Ku Klux Sax – Ορχήστρα Σαξοφώνων Δημοτικού Ωδείου Θέρμης
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015  και ώρα: 19.00
Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Είσοδος ελεύθερη
Διεύθυνση : Θεόφιλος Σωτηριάδης
Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Οι Κου Κλουξ Σαξ συσπειρώθηκαν στις αρχές του 2008. Ο όρος «Ku Klux» προέρχεται από την ελληνική λέξη «κύκλος».
Απαρτίζουν μια ανοιχτή κοινότητα περίπου 20 νεαρών – κυρίως από άποψη νοοτροπίας και ψυχισμού – εθελοντών, με κοινό τους ενδιαφέρον την αγάπη τους για το σαξόφωνο.
Συμπληρώνοντας επτά χρόνια δημιουργικής ύπαρξης ως ορχήστρα σαξοφώνων έχουν να επιδείξουν μια αξιόλογη δυναμική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι η ορχήστρα έλαβε μέρος στο 21ο β διεθνές φεστιβάλ τζαζ του Δήμου Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στις συναυλίες των Charles Lloyd (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) και Club Des Belugas (Αριστοτέλειο) καθώς και στον εορτασμό για την επέτειο των 50 χρόνων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η ορχήστρα προσφέρει συστηματικά και αφιλοκερδώς μουσική σε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες που για οποιοδήποτε λόγο στερούνται αυτής της καλλιτεχνικής απόλαυσης.
Oι δοκιμές των Κού Κλούξ Σαξ είναι ταυτόχρονα και συναυλίες, αυθόρμητες διαδικασίες δημιουργίας, ψυχαγωγίας και αλληλεπίδρασης.
Ο «Κύκλος των Σαξοφώνων» (Κου Κλουξ Σαξ) δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που φορούν κουκούλες. Τα μέλη της ορχήστρας αγαπούν το να μοιράζονται και να απολαμβάνουν τη μουσική.
Δημιουργός και Συντονιστής ορχήστρας: Θεόφιλος Σωτηριάδης
O Θεόφιλος Σωτηριάδης είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα σπούδασε σαξόφωνο με διακρίσεις στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Γαλλία (δίπλωμα από την Εθνική Σχολή Μουσικής του Créteil στο Παρίσι) και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Μεταπτυχιακό, Bowling Green State University).
Η ανάπτυξη και διάδοση του ελληνικού σαξοφώνου αποτελεί κεντρικό άξονα της καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής του δράσης μέσω εκτενών ηχογραφήσεων, επίσημων συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και επιστημονικής έρευνας.
Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους (πάνω από τριάντα) προς τιμή του, τα οποία ο ίδιος παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις
Είναι δημιουργός του Μακεδονικού Κουαρτέτου Σαξοφώνων, της ορχήστρας σαξοφώνων “Κου Κλουξ Σαξ” καθώς και ιδρυτικό μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής Ιdée Fixe.
Ο Θεόφιλος Σωτηριάδης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο