hΣπουδαστική συναυλία διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης την Τετάρτη 16 Μαϊου 2018, στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης με ελεύθερη είσοδο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μουσικές Τετάρτες, οι σπουδαστές της τάξης της ηλεκτρικής κιθάρας του Βαγγέλη Αγγελλόπουλου και των τάξεω πιάνου της Κατερίνας Μελεμενή και της Όλγας Σαλβάνου θα παρουιάσουν ό,τι έχουν διδαχτεί φέτος πάνω στα δύο σπουδαία μουσικά όργανα.

Το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης ιδρύθηκε το 1994 και στεγάζεται στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Η ίδρυσή του αποτέλεσε τη συνέχεια μιας δεκαετούς προσπάθειας ανάπτυξης της καλλιτεχνικής παιδείας μέσα από τα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου. Το ωδείο αποτελεί οργανισμό μουσικής εκπαίδευσης και δημιουργίας με εμβέλεια σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για παροχή μουσικών σπουδών υψηλού επιπέδου σε όλους του κατοίκους του Δήμου, το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης δίνει τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες όλων των Δημοτικών διαμερισμάτων να αναπτύξουν το ταλέντο τους, λειτουργώντας αποκεντρωμένα τμήματα μουσικής στα Κέντρα Πολιτισμού του Δημου.

Στο δυναμικό του σήμερα έχει 600 σπουδαστές και 60 καθηγητές μουσικής και τρία μουσικά σύνολα.

Το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης είναι μέλος της AEC (Ένωση Ευρωπαϊκών Μουσικών Ιδρυμάτων).

Το 2008 το Δ.Ω.Θ βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής ως ο καλύτερος θεσμός της περιφέρειας για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Συνθέρμια», ενώ τα σύνολα του ωδείου έχουν αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και Πανελλήνιους


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο