ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρύτανη, καθηγητή Νικόλαο Παπαϊωάννου, είχε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Τη συνάντηση η οποία έγινε έπειτα από αίτημα του ΑΠΘ, απασχόλησαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα τμήματα της Σχολής Καλών Τεχνών και της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού τα οποία στεγάζονται στο παράρτημα του πανεπιστημίου, στην περιοχή της Θέρμης. Εκτός από τον πρύτανη, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κοσμήτορες Στέλλα Λάββα, της Σχολής Καλών Τεχνών, Γεώργιος Τζέτζης, της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Απόστολος Αποστολίδης, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Οι εκπρόσωποι του ΑΠΘ ζήτησαν τη βοήθεια του δήμου Θέρμης προκειμένου να λυθούν κάποια λειτουργικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθηγητές και φοιτητές των Τμημάτων που βρίσκονται στο παράρτημα του Ιδρύματος στη Θέρμη. Τα κυριότερα εξ αυτών αφορούν στην επάρκεια της υδροδότησης, την ενίσχυση του φωτισμού στην περιοχή, τη βελτίωση της διαγράμμισης στη διασταύρωση με το δρόμο Θέρμης – Χαριλάου, καθώς και την τοποθέτηση ενός δεύτερου στεγάστρου στη στάση της αστικής συγκοινωνίας.

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον πρύτανη και τους λοιπούς εκπροσώπους του ΑΠΘ ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα. Όσον αφορά την υδροδότηση ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις έως ότου λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την ολοκλήρωση της υπό κατασκευή δεξαμενής στην περιοχή. Για το θέμα του φωτισμού ενημέρωσε ότι υπάρχει ήδη σε εξέλιξη σχετική εργολαβία και παράλληλα ο δήμος θα μεριμνήσει για τη βελτίωση της διαγράμμισης καθώς και για την τοποθέτηση δεύτερου στεγάστρου στη στάση της αστικής συγκοινωνίας.

«Ο δήμος Θέρμης βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πανεπιστημίου το οποίο έχει πολλές εγκαταστάσεις στα διοικητικά όρια του δήμου και προσπαθεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του, να επιλύει τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές, με τις οποίες έχουμε άριστη συνεργασία, τόσο σε ζητήματα αντιμετώπισης προβλημάτων καθημερινότητας, όσο και σε θέματα τα οποία αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη του πανεπιστημίου, στους χώρους τους οποίους διαθέτει στο δήμο Θέρμης».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο