ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

 

μουσικοθεραπείαMε αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικοθεραπείας, το  ΚΔΑΠ μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ»  προσκλήθηκε να πλαισιώσει με μουσικοχορευτικό δρώμενο το αφιέρωμα στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ HΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

Τα παιδιά του Κδαπ μεα, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτριών τους χόρεψαν πάνω σε στίχους-μουσική του μουσικού συγκροτήματος «Αερικά», το τραγούδι «Διαφορετικοί», όπως αποδίδεται με τη φωνή των Αλκίνοου Ιωαννίδη και Βασίλη Λέκκα. Ένα τραγούδι που μιλάει για τους «διαφορετικούς» ανθρώπους, εκείνους που μια ζωή τους τοποθετούμε «απέναντι». Για τους ανθρώπους αυτούς θα κτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας, θα αναγνωρίσουμε τη μοναδικότητά τους και θα δημιουργήσουμε δεσμούς γκρεμίζοντας τα φράγματα.

Τα παιδιά του «Αγκαλιά-ζω», περιπατητικά και σε αναπηρικά αμαξίδια, μετέφεραν μέσα από την εξαιρετική χορογραφία και σκηνική τους παρουσία, το μήνυμα της ανάγκης των ατόμων με αναπηρία για στήριξη και ισοτιμία μέσα στην κοινωνία, φορτίζοντας συναισθηματικά τους συνέδρους του Συμποσίου, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής και τους γονείς των παιδιών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του «Αγκαλιά-ζω», στις εκπαιδεύτριές τους, Μαρία Τσιακανίκα (γυμνάστρια) και Δήμητρα Κερεφιάδου (εικαστικό) για τη χορογραφία και σκηνική παρουσία και στις μαθήτριες του ΟΑΕΔ Λακκιάς Ελένη & Αποστολία για τη στήριξη της προσπάθειας των παιδιών μας και το αποτέλεσμα της δουλειάς του

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο