ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

antamwma vlaxwnΜε τη συμμετοχή του στο 34ο Αντάμωμα των Βλάχων και αρτοκλασία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 8 το βράδυ, στο εκκλησάκι του Συλλόγου που βρίσκεται στο χώρο του Φράγματος Θέρμης, θα τιμήσει φέτος τους Αγίους Πέτρο και Παύλο ο Σύλλογος Βλάχων Θέρμης Τριαδίου ¨Άγιος Νικόλαος”.
Αμέσως μετά το τέλος της Αρτοκλασίας την ερχόμενη Παρασκευή, τα μέλη του Συλλόγου θα αναχωρήσουν για το Μέτσοβο, όπου όπως είναι γνωστό επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια το Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων.

Αυτό αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων που αποδέχθηκε σχετική πρόταση του Δήμου Μετσόβου και της Περιφέρειας Ηπείρου να φιλοξενήσει τις τριήμερες εκδηλώσεις του φετινού ανταμώματος και πλέον η κορυφαία Πανελλήνια εκδήλωση βρίσκεται στην τελική ευθεία .
Ειδικότερα, το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων θα διεξαχθεί  στις 30  Ιουνίου και  1 Ιουλίου  2018 και διοργανώνεται   από την Πανελλήνια   Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Η οργανωτική επιτροπή της βλάχικης ομοσπονδίας έχει καταβάλει τα μέγιστα για να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε η ετήσια υπαίθρια εκδήλωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να καταφέρουν να την παρακολουθήσουν άψογα οι χιλιάδες επισκέπτες που θα καταφθάσουν σχεδόν από τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας . Το πρόγραμμα του τριημέρου με τις κύριες και παράλληλες εκδηλώσεις έχει φτιαχτεί φέτος με τέτοιο τρόπο, ώστε το αντάμωμα να λειτουργεί παραγωγικά και δημιουργικά, καθώς καθιστά αντιληπτό ότι οι παραδόσεις δεν είναι κάτι στατικό. Γίνεται έτσι κατανοητό μέσα από τη βιωματική εμπειρία του ανταμώματος ότι στο πλαίσιο της παράδοσης, ζωντανό και λειτουργικό κρατιέται από µόνο του ό,τι έχει περιεχόµενο και νοηµατοδοτεί το ατομικό και συλλογικό σήµερα και αύριο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο