ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Στο πλευρό των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκεται ο δήμος Θέρμης, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη για την καλύτερη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τους. Τώρα που η δοκιμασία των εξετάσεων τελείωσε είναι η στιγμή που οι υποψήφιοι/ιες θα πρέπει να αποφασίσουν για τις επιλογές τους όσον αφορά τη σχολή στην οποία θα ήθελαν να φοιτήσουν. Προκειμένου να τους διευκολύνει σε αυτήν την επιλογή τους ο δήμος Θέρμης, δια μέσου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους παρέχει τη δυνατότητα της δωρεάν πρόσβασης στο πλούσιο πληροφοριακό υλικό της πλατφόρμας e-πάμε Πανεπιστήμιο η οποία επιλέχθηκε έπειτα από έρευνα. Η στήριξη των μαθητών/τριών κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων και πρωτόγνωρων συνθηκών υπό τις οποίες αποφοίτησαν και διαγωνίστηκαν οι μαθητές/τριες της φετινής Γ’ λυκείου.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα γίνεται μέσω ατομικών κωδικών οι οποίοι διανέμονται ατομικά σε κάθε μαθητή/τρια. Μέσω τη ς πλατφόρμας οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης των δημοσίων λυκείων του δήμου Θέρμης θα έχουν στη διάθεσή τους:

Μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τους μαθητές της Γ’ λυκείου.

Τράπεζα συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Έρευνες ανάλυσης στοιχείων και παρουσίασης αναφορικά με θέματα εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

Οδηγούς Σπουδών όλων των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλα τα πρόσφατα εκπαιδευτικά νέα.

Χρήσιμα link.

Βίντεο και υλικό για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Ένα πρωτοποριακό software σύγκρισης σχολών και υπολογισμού μορίων

Το σύνολο των εγκυκλίων σχετικά με την εισαγωγή των αθλητών, των ομογενών, των φυσικώς αδυνάτων και άλλων ειδικών κατηγοριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλα τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων.

Εναλλακτικές καριέρες που προσφέρουν τα τμήματα.

Καθημερινή ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά στην πρόσβαση στα ΑΕΙ που θα απολαμβάνουν μαθητές και γονείς.

Ήδη περισσότεροι από εκατό μαθητές/τριες της Γ’ τάξης λυκείων του δήμου Θέρμης έχουν εγγραφεί και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στη συγκεκριμένη εφαρμογή οι υποψήφιοι/ες μπορούν να απευθύνονται έως την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο λύκειο αποφοίτησης ή στο Τμήμα Παιδείας του δήμου, στο e-mail paideia@thermi.gov.gr και στο τηλ. 2313-300764-6.

«Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης των δημοσίων λυκείων του δήμου μας, ώστε να έχουν στη διάθεσή τους συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που τους χρειάζονται προκειμένου να επιλέξουν τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν, καθώς και σχετικό υλικό επαγγελματικού προσανατολισμού» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Στέλιος Αποστόλου, προσθέτοντας πως “η πρωτοβουλία μας αυτή έχει βρει ήδη μεγάλη ανταπόκριση από μαθητές/τριες, αλλά και γονείς κι ελπίζουμε πραγματικά να τους φανεί εξαιρετικά χρήσιμη”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο