Απέδωσαν καρπούς οι χρόνιες συζητήσεις και η επίμονη προσπάθεια της ΠΟΘΣ με το Στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ένα όνειρο των απανταχού Θρακιωτών έγινε πραγματικότητα :
‘Η Θρακιώτικη φορεσιά εντάχθηκε στο Αρχείο των Εθνικών παραδοσιακών ενδυμασιών της Προεδρικής φρουράς”.
Η ένταξη της Θρακιώτικης φορεσιάς έγινε σε μια πολύ σημαντική για τους Θρακιώτες χρονιά καθώς το 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Απελευθερωμένης Θράκης με την Ελλάδα.


Με πολύ περηφάνεια ο Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης συνέβαλε οικονομικά για να οπλίσει την Θρακιώτικη φορεσιά με ένα σετ Χειροποίητων μαχαιριών .
Η πολύ συγκινητική εκδήλωση,  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τιμών του Στρατοπέδου Γεώργιου Τζαβέλλα την οποία τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος και σύσσωμη η θρησκευτική και Πολιτική ηγεσία της Θράκης καθώς και των Θρακιώτικων Ομοσπονδιών της Ελλάδος και του Εξωτερικού.


Τον σύλλογο Μανδριτσιωτών Θρακιωτών Θέρμης εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ.Μαρία Καμπουρίδου η Αντιπρόεδρος κ.Φλωρεντία Χατζοπούλου και η κ.Χρυσούλα Σερλέτη μέλος του ΔΣ.
Οι Εύζωνοι θα φορούν στο εξής την Θρακιώτικη φορεσιά με “επίσημη πρώτη ” την 14η Μαΐου 2020.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και στους συλλόγους και όλα τα μέλη για την απίστευτα μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια, ώστε να πετύχουν το όνειρό τους.
.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο