ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Σταδιακά και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών, του προσωπικού και των επισκεπτών επιστρέφουν στην κανονικότητα οι δομές πολιτισμού και αθλητισμού της ΔΕΠΠΑΘ. Αύριο Τρίτη 2/6 ανοίγουν τα ΚΔΑΠ στο Τριάδι, τον Τρίλοφο, τη Ν. Ραιδεστό και το Ν.Ρύσιο.
Ήδη, από την προηγούμενη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 έχουν ξεκινήσει τα ατομικά μαθήματα με φυσική παρουσία για παιδιά πάνω από 12 ετών στο Δημοτικό Ωδείο, πλην των πνευστών και των κρουστών.
Μετά από επικοινωνία με τους γονείς οι σχολές θεάτρου, εικαστικών και χορού θα ξεκινήσουν τα μαθήματα αργότερα ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει, ενώ προς το παρόν θα συνεχίσουν τη διαδικτυακή σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, που υλοποιούν όλο το προηγούμενο διάστημα που ίσχυαν τα μέτρα πρόληψης.
Επανεκκίνηση γίνεται και στον αθλητισμό με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα που θέτει ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Συγκεκριμένα οι ανοιχτές και οι κλειστές δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις ξεκίνησαν την επαναλειτουργία τους για τους αθλητές των τμημάτων των Σωματείων στα οποία έχει παραχωρηθεί η χρήση. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ οι προπονήσεις είναι ατομικές, ενώ τα όργανα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται απολυμαίνονται τακτικά στη διάρκεια κάθε προπόνησης.
Απόλυτα έτοιμα να δεχτούν παιδιά αύριο είναι και τα ΚΔΑΠ της ΔΕΠΠΑΘ στη Ν.Ραιδεστό, το Ν.Ρύσιο, το Τριάδι και τον Τρίλοφο.
Σε όλους τους χώρους έχει γίνει απολύμανση των χώρων, ενδελεχής καθαρισμός καθώς και προμήθεια των απαραίτητων, πλέον, απολυμαντικών, γαντιών και μασκών για την προστασία της ατομικής υγιεινής. Οι απολυμάνσεις θα συνεχίσουν σε τακτική βάση, ενισχύεται η καθαριότητα των εγκαταστάσεων της ΔΕΠΠΑΘ με ακόμη μία βάρδια, ενώ μετά από κάθε μάθημα καθαρίζονται σχολαστικά οι αίθουσες, επιφάνειες, τα όργανα, τα πόμολα.
Το προσωπικό είναι πλήρως ενημερωμένο για τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις που πρέπει να υιοθετήσουν, αλλά και για τον ορθό τρόπο προσέγγισης των παιδιών σε σχέση με την τήρηση των κανόνων και των μέτρων ατομικής υγιεινής.
Παράλληλα, για όσους συνεχίζουν να “μένουν σπίτι” τα διαδικτυακά βίντεο των καθηγητών των σχολών χορού, των τμημάτων εικαστικών και του θεάτρου, της δημοτικής βιβλιοθήκης και των γυμναστών του αθλητικού τομέα κρατάνε συντροφιά, προπονούν και εκγυμνάζουν.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο