ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

ΣΙΝΕ ΘΕΡΜΑΪΣ 2016
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος
είσοδος ελεύθερη | ώρα 21:00
Από 7 Αυγούστου έως 10 Αυγούστου 2016

Πρόγραμμα 1ης εβδομάδας:

9moisferme Κυριακή 7 Αυγούστου | 9 mois ferme (Γαλλία, 2013, 82’) του Albert Dupontel | με τους Σαντρίν Κιμπερλέν, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ.
Η Αριάν Φέλντερ είναι έγκυος! Το απίστευτο είναι ότι πρόκειται για μια νεαρή δικαστή με αυστηρές αρχές και εργένισσα. Το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι μετά από το τεστ πατρότητας, πατέρας του παιδιού είναι ο Μπομπ, ένας εγκληματίας ο οποίος έχει συλληφθεί για άγρια επίθεση! Η Αριάν που δεν θυμάται τίποτα, προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε και τι την περιμένει. Η Σαντρίν Κιμπερλέν στο ρόλο μιας καθωσπρέπει δικαστή, ένα ρόλο που της χάρισε το Σεζάρ καλύτερης ερμηνείας.

contesdela nuitΔευτέρα 8 Αυγούστου | Les contes de la nuit / Τα παραμύθια της νύχτας (Γαλλία, 2011, 84’) του Michel Ocelot
Κινούμενο Σχέδιο / Τεχνική θεάτρου Σκιών
Κάθε νύχτα, ένα αγόρι, ένα κορίτσι κι ένας ηλικιωμένος τεχνικός συναντιούνται σ’ έναν κλειστό και εγκαταλειμμένο κινηματογράφο. Αυτό το παλιό παλάτι των κινουμένων εικόνων κρύβει ένα μυστικό. Καθώς λένε οι φήμες, ο κινηματογράφος είναι ένας μαγικός τόπος όπου οι τρεις φίλοι ψαχουλεύουν, φαντασιώνονται, φοράνε κοστούμια και ενσαρκώνουν ρόλους, πρωταγωνιστώντας σε ιστορίες βγαλμένες από τη φαντασία και που την νύχτα γίνονται γι’ αυτούς πραγματικότητα. Τότε, μάγοι και ξωτικά καταλαμβάνουν την αίθουσα, θαρραλέοι ιπποκόμοι λαχταρούν όμορφες πριγκίπισσες, λυκάνθρωποι ουρλιάζουν και σκληρόκαρδες κυράδες κάνουν τις βαριές, μεταξωτές τους φούστες να θροΐζουν. Εδώ, οι πόλεις είναι από χρυσάφι και τα δάση είναι τόσο πυκνά, που, αν μπεις, δεν μπορείς ποτέ να ξαναβγείς. Σ’ αυτό το μαγικό σύμπαν, που διαχέεται από κύματα αρμονίας, θεϊκές χορωδίες ανταγωνίζονται τον υπόκωφο ρυθμό των τυμπάνων. Κάτι νύχτες σαν κι αυτές, η μοχθηρία μπορεί να φέρει μεγάλη κακοτυχία. Στο τέλος, όμως, το καλό πάντα νικά…

la_herida-largeΤρίτη 9 Αυγούστου | La herida / Η πληγή (Ισπανία, 2013, 99’) του Fernando Franco | με τους Μαριάν Άλβαρεθ, Μανόλο Σόλο, Ροσάνα Παστόρ, Ραμόν Μπαρέα, Αντρές Χερτρούδιξ, Ραμόν Αγκίρρε, Λουίς Καγιέχο.
Η 28χρονη Άννα αισθάνεται χρήσιμη και ικανοποιημένη με τη δουλειά της, όπου βοηθάει άλλους ανθρώπους. Αλλά πέρα από το εργασιακό της ωράριο έχει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της με τους άλλους. Είναι κοινωνικά απότομη, ακόμα κι επιθετική, με τους πιο κοντινούς κι αγαπημένους της. Βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ: Ισπανία, Γαλλία & Μεξικό. Άνω των 16 ετών.

synoikiaexoxon Τετάρτη 10 Αυγούστου | «Η ιστορία της συνοικίας των Εξοχών, Θεσσαλονίκη (1885 – 1912)» Ντοκιμαντέρ βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Βασίλη Κολώνα.
Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο