ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

Ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να σβήσουν τη φωτιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 17 Ιουλίου, στην περιοχή του Τριλόφου, προσέφεραν η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης μαζί και με τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και Μίκρας. «Μόλις ενημερωθήκαμε από την Πυροσβεστική για το συμβάν σπεύσαμε αμέσως στο σημείο της πυρκαγιάς με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου, τρία μικρά και ένα μεγαλύτερο, καθώς και με ένα μηχάνημα έργου (JCB). Πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια την οποία προσέφεραν οι 15 Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Θέρμης και της Μίκρας τους οποίους ευχαριστώ θερμά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης.

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε και ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς και η Πρόεδρος της Κοινότητας Τριλόφου Αικατερίνη Λιόλιου. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, «η φωτιά ξεκίνησε από ψηλά, από το ρέμα μετά τα σχολεία. Κινδύνεψαν περίπου δέκα κατοικίες, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε αρνητικές εξελίξεις και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, μαζί με την Πολιτική Προστασία του δήμου μας και τους Εθελοντές μας, ήταν εδώ και βοήθησαν αποτελεσματικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, όπως φυσικά και τα δύο ελικόπτερα που βοήθησαν πολύ ώστε να ανακόψουμε την ορμή της φωτιάς».

Σύμφωνα με τον κ. Κιουγιουμτζίδη η φωτιά ξεκίνησε από χωράφια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να καούν περίπου 25 στρέμματα γης. Τα αίτια τα οποία προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνά το αρμόδιο Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο