ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

metafora mathitwn kalhΣυγκαλείται άμεσα η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών του Δήμου Θέρμης, όπως προέκυψε από τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη  με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής και της Σχολικής Κοινότητας Θέρμης.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 4 Οτκωβρίου 2017, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Παπά μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Θέρμης, παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου και με αντικείμενο την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών του Δήμου Θέρμης πάρθηκαν δύο σημαντικές αποφάσεις, στην κατεύθυνση άμεσης επίλυσης των προβλημάτων.

metafora mathitwn 1Σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε να συγκληθεί άμεσα η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να αξιοποιήσει το δικαίωμα που της δίνει ο Νόμος και να αποφασίσει την κατ΄ εξαίρεση δωρεάν μεταφορά των μαθητών, ανεξαρτήτως της προβλεπόμενης  χιλιομετρικής απόστασης, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι επικινδυνότητας για τους μαθητές του Δήμου μας.

metafora mathitwn 2Επιπλέον κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις ώστε να εμπλουτιστούν με επιπλέον οχήματα τα υφιστάμενα δρομολόγια του ΟΑΣΘ τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αναχώρηση των μαθητών όπου απαιτείται και εάν δεν καταστεί εφικτή μία τέτοια αύξηση δρομολογίων, τότε η αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσει στην επαναφορά της παράτασης των περσινών συμβάσεων.  Να σημειωθεί πως στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη, συμμετείχαν επίσης:  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Στέλιος Αποστόλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης κ. Δημήτρης Βλαχομήτρος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Θέρμης και γονείς.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο