Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που έχουν εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες στην βόρεια Ευρώπη, άρχισαν να επηρεάζουν αισθητά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ήδη τα τελευταία 24ωρα έχει σημειωθεί πτώση του υδράργυρου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ενώ εκδηλώθηκαν και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών η κίνηση των ψυχρών αερίων μαζών θα συνοδεύεται σήμερα από χιονόνερο ενώ θα επικρατήσουν και αρκετά μεγάλα ποσά υγρασίας και το κρύο θα είναι ξηρό.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης κ. Βασίλειος Μουστάκας συνιστά στους πολίτες που πρόκειται να κινηθούν στο ορεινό οδικό επαρχιακό δίκτυο του Δήμου, να είναι προσεκτικοί κυρίως κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες όπου σημειώνεται παγετός. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθώς και όλος ο μηχανισμός του Δήμου θα παραμείνει σε ετοιμότητα και θα παρέμβουν σε ενδεχόμενο υποτροπής των καιρικών φαινομένων.
Παρά τη χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών ο δρόμος στον ορεινό όγκο του Δήμου μας παρέμεινε ανοιχτός. Ωστόσο οι οδηγοί που κινούνται προς Λιβάδι και Περιστερά θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή τα οχήματά τους να έχουν χιονολάστιχα και να κινούνται σιγά και με προσοχή. Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στο τηλέφωνο 6981304515.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα έχει ως εξής:
“Την Τετάρτη στην κεντρική Μακεδονία, αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. Στα νότια πιθανώς να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Παγετός αναμένεται στα ορεινά, τοπικά ισχυρός το πρωί και το βράδυ.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Ο καιρός προβλέπεται να βελτιωθεί σταδιακά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου”.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.