Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

fwties 3Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των “κόκκινων” περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Σε κάθε περίπτωση το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες  πως αν κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά σε οποιοδήποτε σημείο σε όλη την έκταση του Δήμου μας θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τον γνωστό τριψήφιο αριθμό 199, ή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θέρμης για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Μουστάκα στο κινητό τηλέφωνο 6981304515, ή με τη Γραμματεία της Διεύθυνσης Πρασίνου στο 2310478049. Επίσης,  μπορεί  να ενημερώσει,  χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό  ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή  στον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας που είναι το 112.
Υπενθυμίζεται ότι για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο