Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων ξεκινάει το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής για τα παιδιά του Δήμου Θέρμης. Αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά και μουσικά εργαστήρια, θέατρο και οργανωμένα παιχνίδια ξεκινούν την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.Οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα 11 Ιουνίου, γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και ικανοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας.
Το νέο πρόγραμμα θα λειτουργήσει στους χώρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης (Στρ. Μακρυγιάννη 47), 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου & στο Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών.
Το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Φύλαξης θα έχει διάρκεια από 01.07.2020 έως 30.08.2020 με ωράριο λειτουργίας 07:30-15:30, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ώρα προσέλευσης από τις 07:30 έως τις 09:00, με δυνατότητα πρώτης αποχώρησης στις 13:30.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν εργαζόμενες μητέρες που είναι κάτοικοι Δήμου Θέρμης ή απασχολούνται αποδεδειγμένα σε Υπηρεσίες και Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου. Εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα εργαζόμενες μητέρες μονογονεϊκών ή πολύτεκνων οικογενειών και στη συνέχεια γονείς που εργάζονται και οι δύο. Για το λόγο αυτό ζητείται να υποβληθούν. Οι αιτήσεις άνεργων μητέρων που διαμένουν στο Δήμο Θέρμης, θα καλυφθούν εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές του Προγράμματος μετά την κάλυψή τους ως ανωτέρω. Αιτήσεις γονέων από όμορους Δήμους θα καλυφθούν μόνο στην περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων φιλοξενίας στις δομές και εφόσον έχουν καλυφθεί οι προαναφερόμενες περιπτώσεις γονέων του Δήμου μας.
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για κάθε παιδί είναι δώδεκα (12,00) ευρώ την εβδομάδα. Για δύο (2) ή τρία (3) παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής είναι οκτώ (8,00) ευρώ ανά παιδί την εβδομάδα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και θα είναι διαθέσιμη από τις 11 Ιουνίου στο site του Ν.Π.Δ.Δ. www.socialthermi.gov.gr .
Η αίτηση θεωρείται αποδεκτή ΜΟΝΟ εφόσον λάβετε απαντητικό e-mail από την υπηρεσία και ΜΟΝΟ τότε πρέπει να προχωρήσετε σε κατάθεση του ποσού στην τράπεζα.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών είναι τα ακόλουθα:
1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
2. Βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας της μητέρας σε ισχύ.
3. Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ ή Έντυπο Ε1 (3η σελίδα) της φορολογικής δήλωσης για την απόδειξη τόπου κατοικίας.
4. Πρόσφατη Ιατρική Βεβαίωση (όχι προγενέστερη του Σεπτέμβρη 2019), υπογεγραμμένη από παιδίατρο που να αναφέρει ότι το παιδί είναι υγιές και επιτρέπεται να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες ή πρόσφατο Δελτίο Υγείας.
5. Υπεύθυνη δήλωση των εχόντων τη γονική μέριμνα για τη συγκατάθεσή τους στην παραλαβή του παιδιού/παιδιών από τρίτο πρόσωπο (εκτός από τους γονείς).
6. Αποδεικτικό κατάθεσης στην Τράπεζα.
Τα ανωτέρω πρέπει να τα προσκομίσει ο γονέας στο Σχολείο που θα επιλέξει, κατά την 1η ημέρα παρακολούθησης του παιδιού/ων του προγράμματος.
Ο τρόπος πληρωμής γίνεται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης:
Α) ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΙΒΑΝ: GR 2801722670005267071613962) ή
Β) ΑΤΤΙΚΗΣ (ΙΒΑΝ: GR 9301608750000000084912719)
Ως καταθέτης θα αναγράφεται το όνομα του γονέα στο όνομα του οποίου έχει υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση και αιτιολογία «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ 2020 & (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ)». Το αποδεικτικό κατάθεσης θα προσκομίζεται μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά καθώς η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την εξόφληση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 23923 30213 – 214 -219


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο