Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

παιδι και θαλασσαΜε μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή παιδιών που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2004 έως 2011, τα οποία αγκάλιασαν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά το πρόγραμμα “Παιδί & Θάλασσα” του Δήμου Θέρμης, ολοκληρώνεται σήμερα αργά το μεσημέρι η προθεσμία εγγραφών στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα της ΔΕΠΠΑΘ,  για τη δεύτερη περίοδο. Οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί ήδη αγγίζουν τις 700 και για τις δύο περιόδους, ενώ λόγω της μεγάλης συμμετοχής υπάρχουν και αρκετές που βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος της φετινής χρονιάς, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η διοίκηση της ΔΕΠΠΑΘ προσανατολίζεται στην επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας του συγκεκριμένου προγράμματος σε μία επιπλέον περίοδο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Δήμου Θέρμης να παρέχει σε νέες και νέους την δυνατότητα συμμετοχής σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ όπως είναι γνωστό,  διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Παιδί &Θάλασσα». Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με το νερό, ώστε να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού και παράλληλα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους, στην επίπλευση και στην κολύμβηση. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με ομαδικά παιχνίδια στη θάλασσα και στην αμμουδιά (beach Volley, beach Soccer). Τα παιδιά θα συνοδεύονται από γυμναστές, ναυαγοσώστες και συνοδούς του προγράμματος, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και συνοδός – ιατρός. Η μετακίνηση θα γίνεται με λεωφορεία από τα σημεία συνάντησης-εκκίνησης ανά οικισμό, προς στην παραλία Βεργιά, στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής και επιστροφή. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδιά δημοτών και κατοίκων Θέρμης που έχουν γεννηθεί τα έτη 2004 έως 2011.

paidi kai ualassa kalh
Με την έναρξη των εγγραφών το πρόγραμμα φάνηκε να αγκαλιάζεται από τα παιδιά του δήμου μας περισσότερο από κάθε καλοκαίρι, με τις συμμετοχές για την πρώτη περίοδο να φτάνουν τις 350 ενώ για τη δεύτερη περίοδο τις 335 έως αυτή την ώρα. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κατακόρυφα αυξημένο ποσοστό συμμετοχής της φετινής χρονιάς, ανέφεραν νωρίς σήμερα το πρωί πως προσανατολίζονται για την επόμενη χρονιά, στην εισήγηση για τη δημιουργία κατά την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, νέας, τρίτης περιόδου, από τη Διοίκηση της ΔΕΠΠΑΘ, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο