ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

stolismos 5Τα γιορτινά του φορά σιγά σιγά ο Δήμος Θέρμης. Τα συνεργεία του τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα το στολισμό και ακολουθώντας το προγραμματισμό αλλά και σχεδιασμό της ΔΕΠΠΑΘ, ήδη έχουν τοποθετηθεί από τους ηλεκτρολόγους τα πρώτα φωτάκια σε κεντρικούς αλλά και μικρότερους δρόμους, καθώς και στις πλατείες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου. Το μεγάλο παραδοσιακό καράβι στην πλατεία Παραμάνα έχει πάρει ήδη τη θέση του ,ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχουν ολοκληρωθεί. Και σήμερα παρά τη βροχή, από νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του Δήμου μας εργάζονται σε κάθε γωνιά, με στόχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ο εορταστικός διάκοσμος στη Θέρμη.
Ηλεκτρολόγοι του τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας θα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό και σχέδιο για τον εορταστικό διάκοσμο, που έρχεται και ‘κουμπώνει’ με τον περσινό στολισμό. Ενσωματώνοντας και κάποια νέα είδη που θα στήνονται σε διαφορετικά σημεία της Θέρμης και στις γειτονιές μας, τις επόμενες ημέρες ο εορταστικός διάκοσμος θα πάρει την τελική του μορφή.
Η Θέρμη στολίζεται, μεταμορφώνεται και καλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν οι πρωταγωνιστές αυτές τις γιορτές, συμμετέχοντας στα δεκάδες δρώμενα, που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Θέρμης, στις γειτονιές, τα Κέντρα Πολιτισμού και τις Δημοτικές μας Κοινότητες, σε κάθε γωνιά του Δήμου μας. Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, παραδοσιακά δρώμενα με αναβίωση εθίμων του τόπου μας, περιμένουν μικρούς και μεγάλους, αλλά και ποικίλες εκδηλώσεις γεμάτες μουσική, καλλιτεχνικά, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις και εργαστήρια.

Τα Χριστούγεννα πρώτοι καλωσορίζουν φέτος ο Άγιος Αντώνιος και η Καρδία, με το καθιερωμένο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου την 1η Δεκεμβρίου , δημιουργικό εργαστήρι ευχών, χορωδιακές μελωδίες και πολλές εκπλήξεις . Ακολουθούν το Τριάδι, η Θέρμη και η Αγία Παρασκευή και πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη , το face painting , τα ανεμοσκορπίσματα με συνοδεία πλήθους παραδοσιακών εκδηλώσεων. Για μία ακόμη φορά θα πραγματοποιηθεί Παραδοσιακό Μοίρασμα Ψαριών από το Σύλλογο Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου.

stolismos 4stolismos 2

Ξεχωριστή θέση στο Χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα καταλαμβάνει η “Λευκή Νύχτα” στην αγορά της Θέρμης το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου που διοργανώνεται και φέτος από την Ένωση Επαγγελματιών Έμπορων Θέρμης. Μία ξεχωριστή, Χριστουγεννιάτικη Λευκή Νύχτα διοργανώνει φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης, τη ΔΕΠΠΑΘ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων “Χριστούγεννα στη Θέρμη 2018”.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής έχει κύριο σκοπό, οι έμποροι να ευχαριστήσουν το καταναλωτικό κοινό που τους στηρίζει πάντα παρά τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε. Ακόμη αποβλέπουν στην τόνωση της οικονομίας της μικρομεσαίας επιχείρησης και την προβολή της αγοράς του τόπου μας. Η Λευκή Νύχτα είναι μια ευκαιρία για τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί, για όλη την οικογένεια, αλλά και για τους φίλους επισκέπτες της πόλης μας να προμηθευτούν τα αναγκαία και ό,τι χρειάζεται ο καθένας σε εξαιρετικές τιμές.

TELIKH AFISSA LEFKH NYXTA

Ο Δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΠΑΘ και φέτος τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα παρουσιάσει ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις, βασισμένες σε παραδοσιακές αξίες που σηματοδοτούν τις αγαπημένες γιορτές μικρών και μεγάλων.
Τα Χριστούγεννα στη Θέρμη θα είναι διαφορετικά, σύγχρονα και καλλιτεχνικά με έμφαση στον πολιτισμό, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Τα  εορταστικά  δρώμενα θα απλώνονται σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, στις πλατείες και στις γειτονιές, ώστε όλοι οι δημότες  και ιδιαίτερα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα κοντά τους. Υπενθυμίζεται ότι το άναμμα των φώτων του παραδοσιακού Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα στολίσει την πλατεία Παραμάνα της Θέρμης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 με τον Άγιο Βασίλη, face painting, ανεμοσκορπίσματα και την Παιδική Χορωδία 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης : Διεύθυνση Αλεξία Τανούρη . Ζεστό Κακάο την ημέρα αυτή θα προσφέρει το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης , ενώ στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης θα λειτουργήσει και Φιλανθρωπικό παζάρι παιδικών βιβλίων & παιχνιδιών. Ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης συγκεντρώνοντας παιχνίδια και βιβλία για τα παιδιά  των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου που αυτές τις Άγιες μέρες έχουν τόσο ανάγκη.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο