ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και αποστράγγισης ομβρίων στην κοινότητα Νέας Ραιδεστού του δήμου Θέρμης οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου την περιοχή και επιθεώρησε τα έργα τοποθέτησης του αγωγού στον κεντρικό δρόμο (εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου).

Υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού ο οποίος αρχικά θα διέρχεται από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου για περίπου 415μ και στη συνέχεια θα διασχίζει χωματόδρομους (κάθετους και παράλληλους προς την εθνική οδό) αρχικά και μετέπειτα την ασφαλτοστρωμένη οδό Αισχύλου, σε μήκος 1.185μ και καταλήγει στην κοίτη ρέματος. Ο αγωγός αποχέτευσης ομβρίων, στα τελευταία του μέτρα (168μ), προτού καταλήξει εντός του ρέματος, θα αποτελείται από δίδυμο αγωγό GRPΦ600, συνεπώς το σκάμμα εκσκαφής το οποίο απαιτείται για την τοποθέτησή του θα έχει διαστάσεις 2,58μ πλάτος Χ 1,50μ βάθος. Τα υπόλοιπα μέτρα του αγωγού θα αποτελούνται από τσιμεντοσωλήνα εσωτερικής διαμέτρου Φ1000 και το σκάμμα εκσκαφής το οποίο απαιτείται για την τοποθέτησή του θα έχει διαστάσεις 1,92μ πλάτος Χ 2,20μ βάθος. Με τη διάνοιξη του σκάμματος στρώνεται συμπιεσμένη άμμος, τοποθετείται ο αγωγός και στη συνέχεια ακολουθεί η επαναπλήρωση του σκάμματος με θραυστό αμμοχάλικο λατομείου. Στην περίπτωση όπου το σκάμμα βρίσκεται εντός ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος, η άσφαλτος θα αποκαθίσταται με στρώσεις οδοστρωσίας συνολικού πάχους 0,20μ και ασφαλτικών 0,10μ.

Οι εργασίες, όπου αυτό είναι δυνατό, εκτελούνται στο μισό πλάτος των οδών, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή κυκλοφοριακή όχληση. Σε θέσεις, στις οποίες η οδός δεν έχει το απαιτούμενο πλάτος, θα διενεργείται προσωρινός αποκλεισμός της κυκλοφορίας σε περιορισμένο μήκος του δρόμου και για περιορισμένη χρονική διάρκεια. Σε κάθε περίπτωση (στένωση ή ολιγόχρονος αποκλεισμός) τοποθετείται ειδική κατακόρυφη σήμανση η οποία ενημερώνει τους διερχόμενους οδηγούς για την εκτέλεση εργασιών και για τις εναλλακτικές διαδρομές, τις οποίες μπορούν να ακολουθήσουν. Τέλος, υπήρξε δέσμευση του αναδόχου προς το δήμαρχο, ώστε σε θέσεις εισόδου κατοικιών, αλλά και καταστημάτων οι εργασίες να ολοκληρώνονται στον μικρότερο δυνατό χρόνο και να τοποθετείται ειδική μεταλλική κατασκευή για τη γεφύρωση του σκάμματος ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των πεζών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της Κοινότητας Νέας Ραιδεστού, το οποίο θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και κυρίως στο νότιο τμήμα του οικισμού της Νέας Ραιδεστού το οποίο βρίσκεται κάτω από την εθνική οδό. Οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς. Ζητώ την κατανόηση των πολιτών για όσες μέρες διαρκέσουν οι εργασίες και τους παρακαλώ να χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές διαδρομές για τις κατοικίες ή τους χώρους εργασίας τους. Παράλληλα εφιστούμε την προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς ώστε να τηρούν την προβλεπόμενη μειωμένη ταχύτητα όταν περνούν από τα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες” δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο