Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

prasino kalhΣυνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, για την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, με προτεραιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον καθαρισμό και καλλωπισμό των  σχολείων,  των  πάρκων, των παρτεριών  και των κεντρικών οδών του Δήμου. Οι εργασίες των συνεργείων της Διεύθυνσης Πρασίνου εντατικοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα στην κατεύθυνση καθαρισμού των προαύλιων και των  γύρω χώρων των σχολικών μονάδων, σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης, ώστε να υποδεχτούν με ασφάλεια τους μαθητές και τις μαθήτριες τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

ergasies prasino 1Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται, πολλαπλές παρεμβάσεις κλαδέματος και κοπής μεγάλων και επικίνδυνων δέντρων σε κεντρικές οδούς, σε πάρκα, πλατείες και σε άλλους  κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου αλλά και με την ενίσχυση της όλης προσπάθειας, από το νέο καλαθοφόρο όχημα του Δήμου. Προτεραιότητα στην κλάδευση ή κοπή των δέντρων είχαν οι περιπτώσεις που θεωρούνται από την υπηρεσία ως υψηλής επικινδυνότητας και είναι απαραίτητες και αναγκαίες προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια. Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Περιβάλλοντος και Αγροτικής  Ανάπτυξης κ. Στέλιος Γκιζάρης, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, σημείωσε πως «το κλάδεμα των δέντρων πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή, στην κατεύθυνση διατήρησης των χαρακτηριστικών του είδους, αλλά και της διασφάλισης της υγείας και της φυσιολογικής ανάπτυξής του.

ergasies prasino 3Επίσης τα μεγάλα δέντρα λόγω του ύψους και του βάρους των κλαδιών τους θεωρούνται επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους μετά από θεομηνία ή ακόμη και μετά από ήπια καιρικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα ισχυροί άνεμοι. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε τις προηγούμενες μέρες στην κοπή επικίνδυνων δέντρων και στον καθαρισμό των χόρτων στους χώρους των σχολείων που ήταν έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και στο Φράγμα της  Θέρμης,  προκειμένου να υποδεχτεί τους χιλιάδες δημότες μας, που πλαισίωσαν και φέτος τις μεγάλες συναυλίες των εκδηλώσεων «Θέρμης Δρώμενα» της  ΔΕΠΠΑΘ. Παράλληλα έγιναν συντονισμένες καλλωπιστικές παρεμβάσεις και καθαρισμός από ξερά χόρτα, στους χώρους όπου φιλοξενήθηκαν οι τοπικές γιορτές των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας. Οι προσπάθειες  θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка