ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

PERISTERA 2Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο , στο δημοτικό φωτισμό  και πλημμύρες σε μεμονωμένες  κατοικίες εκτός σχεδίου  της Περιστεράς, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας εβδομάδας στο Δήμο Θέρμης.

Συγκεκριμένα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις,  έφεραν ζημιές σε σπίτια εκτός σχεδίου, αλλά και  δρόμους εντός του οικισμού της Περιστεράς. Βραχυκύκλωμα σε Πυλώνες της ΔΕΗ εξάλλου, δημιούργησε επιπλέον προβλήματα στο δημοτικό φωτισμό.

PERISTERA 3Καθώς η έντονη βροχόπτωση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας με αμείωτη ένταση, κινητοποιήθηκε  εν νέου η Πολιτική Προστασία του Δήμου, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Ειδικότερα, τα προβλήματα και οι ζημιές εντοπίστηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο εντός και εκτός της Περιστεράς καθώς ο μεγάλος όγκος νερού στο σημείο πάνω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, προκάλεσε μικρής έντασης κατολισθήσεις και μεταφορά μεγάλου όγκου φερτών υλικών  προς το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και σε ορισμένους δρόμους μέσα στον οικισμό.

PERISTERA 4Προβλήματα εντοπίστηκαν και σε δρόμους του επαρχιακού οδικού δικτύου, που οδηγούν σε κτηνοτροφικές μονάδες, κυρίως στον ορεινό οδικό άξονα προς το Λιβάδι, που αποκαταστάθηκαν άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των κτηνοτρόφων της περιοχής στις μονάδες τους. Εξάλλου, βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε, από το συνδυασμό των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης της περασμένης εβδομάδας, σε δίκτυο της ΔΕΗ, είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν περισσότερες από 100 λάμπες του δημοτικού φωτισμού, εντός της Περιστεράς, η αποκατάσταση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

PERISTERA 5Από την περασμένη Παρασκευή έως και σήμερα, τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας  Δήμου Θέρμης, συνεχίζουν την προσπάθεια αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου του ορεινού όγκου, όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα. Να σημειωθεί τέλος πως ο μεγάλος όγκος νερού των τελευταίων ημερών, προκάλεσε πλημμύρες και σε μεμονωμένες κατοικίες που βρίσκονται εκτός σχεδίου της Περιστεράς, οι οποίες ωστόσο αποκαταστάθηκαν άμεσα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση από αύριο Τρίτη, ενώ και σήμερα Δευτέρα 29 Μαϊου2017, ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που απαιτεί προσοχή από τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ορεινό δίκτυο του Δήμου μας.

PERISTERA 7


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο