ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

triadi koygioy liantasΜε στόχο την κάλυψη έκτακτων και καθημερινών αναγκών στις σχολικές υποδομές του Δήμου μας , συνεχίζονται οι συντονισμένες παρεμβάσεις παρουσία των Προέδρων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.κ. Σταύρου Κουγιουμτζίδη και Δημήτριου Λιάντα αντίστοιχα. Ειδικότερα, νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησε η άμεση αποκατάσταση της κεραμοσκεπής στο 3ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, στο Τριάδι, η οποία υπέστη μικροφθορές, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων του Σαββατοκύριακου. Οι εργασίες επισκευής των φθορών αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νηπιαγωγείου, που σήμερα φιλοξενεί 45 νήπια της περιοχής, ηλικίας τεσσάρων έως έξι ετών.

triadi 2Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης στο Τριάδι. Ένα σχολείο το οποίο αποτελούσε διαχρονική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, που ικανοποιεί η δημοτική αρχή Θέρμης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καλύπτοντας και τις νέες ανάγκες που προέκυψαν από την πληθυσμιακή αύξηση στην περιοχή τα τελευταία δέκα χρόνια.

triadi 8 kalhΤο σχολείο πρόκειται να παραδοθεί  ως ένα σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό Δημοτικό Σχολείο, που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 225 μαθητών. Το σχολείο θα γίνει αποκλειστικά Δημοτικό ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και οι προσθήκες στο υφιστάμενο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου καθώς και οι απαραίτητες προβλεπόμενες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του. Όπως είναι γνωστό η αύξηση της δυναμικότητας του σχολείου κρίθηκε αναγκαία, λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Το σημερινό σχολικό συγκρότημα διαθέτει έντεκα αίθουσες. Τέσσερεις αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρων γραφείων, βιβλιοθήκη, τραπεζαρίας και άλλους χώρους υποστηρικτικών χρήσεων, ενώ έχει ήδη κατασκευαστεί ο μεγάλος ημιυπαίθριος χώρος και το κλιμακοστάσιο.

triadi 6koyrtines sxoleia 1koyrtines sxoleia 2

Παράλληλα, ικανοποιήθηκε αίτημα του Γυμνασίου Βασιλικών, του 3ου Γυμνασίου Θέρμης και του 2ου Λυκείου Θέρμης και ολοκληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες η αντικατάσταση του συνόλου των κουρτινών των συγκεκριμένων σχολείων που είχαν φθαρεί λόγω παλαιότητας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο