ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

KPADP XRISTOYGENNIATIKES GIORTESΘέατρο, χορός, μουσική, παιδικά εργαστήρια,γυμναστικές επιδείξεις με ασκήσεις δύναμης και συγχρονισμού αλλά και ενόργανης γυμναστικής, ασκήσεις εδάφους, δοκού ισορροπίας και άλματα, καθώς και δεκάδες άλλες εκδηλώσεις απόλαυσαν και αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές παιδικής φροντίδας Θέρμης. Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θέρμης, δράσεις και πολιτιστικά εορταστικά δρώμενα, με στόχο την καλύτερη δυνατή γνωστική, συναισθηματική, ψυχοκινητική και κοινωνική προσέγγιση του θέματος των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στις συγκεκριμένες δομές.


paidikoi xristoygenna 1Ειδικότερα, και φέτος τα παιδιά παρουσίασαν ένα πρόγραμμα πολλαπλών δραστηριοτήτων που δημιουργήθηκε από τους εικαστικούς, μουσικούς, γυμναστές και θεατρολόγους των ΚΔΑΠ στη Θέρμη, στο Νέο Ρύσιο, στον Τρίλοφο και στα Βασιλικά.
Γονείς, παππούδες και γιαγιάδες απόλαυσαν τα παιδιά τους στη θεατρική παράσταση “Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι”. Ένα γλυκό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τον ποντικούλη που αψηφώντας τους πειρασμούς αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα παρουσιάστηκαν από τα παιδιά με μεταλλόφωνα και αυτοσχέδια μουσικά όργανα, που γέμισαν τους χώρους όλων τα δομών.

paidikoi xristoygenna 2
Τα τμήματα γυμναστικής παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα από γυμναστικές επιδείξεις με ασκήσεις δύναμης και συγχρονισμού αλλά και ενόργανης γυμναστικής με ασκήσεις εδάφους, δοκού ισορροπίας και άλματα που εκτέλεσαν άψογα οι μικροί αθλητές και αθλήτριες. Oι γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν παρέα με τα παιδιά τους σε αθλητικά διαδραστικά παιχνίδια. Στα εργαστήρια εικαστικών κατασκευάστηκαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και αναμνηστικά. Στις χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως χαρτόνια, υφάσματα, φυσικά υλικά, σπάγκοι, κορδέλες, ξύλα, βαμβάκι, αλλά και χάντρες, πούλιες, χρυσόσκονη, κουμπιά και φτιάχτηκαν στολίδια και φιγούρες που στόλισαν χριστουγεννιάτικα δένδρα και ομόρφηναν τοίχους, τζάκια και δωμάτια. Οι γονείς τέλος βοήθησαν να στηθεί ένας μπουφές με γλυκές και αλμυρές λιχουδιές για να κεραστούν μικροί και μεγάλοι μέσα σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα με γέλια και χαρούμενες φωνές.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο