Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

agrotes plhrwmesΤο Γραφείο Αγροτικής παραγωγής και ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης ενημερώνει για το ότι θα καταβληθούν σήμερα στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων τα υπόλοιπα των χρημάτων που είχαν σε εκκρεμότητα από τις ενισχύσεις του 2017, από την τελευταία μεγάλη πληρωμή «σκούπα» του Ιουνίου. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, μετά τις 12 το μεσημέρι και οι αναλήψεις θα μπορούν να γίνονται από τα ΑΤΜ και όσοι δεν συνεργάζονται με την τράπεζα Πειραιώς, στα γκισέ από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος έλεγχος ώστε να σταλεί αργότερα η δισκέτα στην τράπεζα και να ξεκινήσει η διαδικασία της σημερινής πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών.

Ειδικότερα, στην πληρωμή θα περιλαμβάνονται εκκρεμότητες ενιαίας ενίσχυσης 2017, δικαιώματα και Απόθεμα, ενστάσεις ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2017 και υπόλοιπα συνδεδεμένων του ιδίου έτους. Μάλιστα, το δρόμο για τις πιστώσεις στους παραγωγούς σχετικά με το γάλα που προορίζεται για παρασκευή τυριών και γιαουρτιού άνοιξε σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και καθορίζει το ύψος των εν λόγω ενισχύσεων. Πιο αναλυτικά η απόφαση αναφέρει τα εξής: Καθορίζεται το ύψος ενίσχυσης για το 2017 ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού, πρόβειου και αίγειου γάλακτος, παραγόμενου στα Μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαούρτης, ως εξής:

-Σε 54,7 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού και αίγειου γάλακτος

-Σε 78 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο πρόβειου γάλακτος.

Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης στα Βασιλικά (π.Δημαρχείο- Γραφείο 3) κατά τις ώρες 8:30π.μ.-14:00μ.μ. Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Γραφείο στο τηλέφωνο: 2396330032.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο