ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου στον Τρίλοφο ο 2ος Δρόμος Υγείας. Η πρόεδρος της Κοινότητας Τριλόφου Κατερίνα Λιόλιου κατά την έναρξη της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτήν την  εκδήλωση. Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια «να υπάρχει απινιδωτής σε κάθε σχολείο, σε κάθε γήπεδο και όπου άλλου υπάρχει ανάγκη». Ευχαρίστησε «το διοικητικό συμβούλιο  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Γυμνασίου Τριλόφου που ξεκίνησε την προσπάθεια πριν 4 χρόνια στον πρώτο αγώνα δρόμου καθώς και όλους τους υπόλοιπους φορείς του χωριού, οι οποίοι όχι μόνο αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια αλλά και στρατευθήκαν για να πετύχουμε την ύπαρξη τριών απινιδιτών προς χρήση των κατοίκων. Σήμερα, Κυριακή 7 Μαΐου 2023 συνεχίζουμε και πάλι την προσπάθεια με οραματιστή και διοργανωτή τον Σύλλογο ‘Δίνω Ζωή’ και φυσικά με  πολύτιμους συνοδοιπόρους όλους τους φορείς του χωριού μας και όλους εσάς τους συμπολίτες μας. Σας ευχαριστούμε για τη δυναμική σας συμμετοχή».

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης, της τοπικής Κοινότητας Τριλόφου και της ΔΕΠΠΑΘ.
Για την ασφάλεια του εγχειρήματος συνέβαλε τα μέγιστα η Πολιτική Προστασία Μίκρας, το Συμβούλιο Νέων και πλήθος εθελοντών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου Εθελοντών Ανανηπτών Τριλόφου ΔΙΝΩ ΖΩΗ συνεργάστηκαν όλοι οι σύλλογοι και φορείς του Τριλόφου με στόχο αυτή τη φορά να εξοπλιστούν τα σχολεία του χωριού με Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές, ώστε να γίνουν ασφαλέστερα.
Επίτιμη προσκεκλημένη της διοργάνωσης ήταν η Κούλα Γιαννακίδου, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μήκος και στα 100 μέτρα και βαλκανιονίκης.
Την ημέρα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους
η Βασιλική Καλλιμογιάννη, πανελλήνιο ρεκόρ 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια
η Ματίνα Νούλα, 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 21.000 μ.
ο  Ιάσων Ιωαννίδης, πανελληνιονίκης
ο  Ορφέας Γιαννάτης, 3ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 10.000 μ. και
ο Σταύρος Σιγκούδης, μαραθονοδρόμος.

Στον χώρο του Γυμνασίου, καθ΄όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, γινόταν επίδειξη ΚΑΡΠΑ και χρήσης ΑΕΑ από εκπαιδευτές του ανθρωπιστικού οργανισμού KIDS SAVE LIVES καθώς και από εκπαιδευτή του συλλόγου ΔΙΝΩ ΖΩΗ.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε επίσης – σε μικρούς και μεγάλους- η παρουσίαση του βιβλίου « Ο αλλόκοτος χτύπος μιας παιδικής καρδιάς» από την συγγραφέα και εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι εθελοντές όλων των συλλόγων – φορέων που έδωσαν χθες την ομορφότερη εικόνα συνεργασίας η οποία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει.

Σύντομα, μετά και από τη δήλωση ενδιαφέροντος αρκετών συμμετεχόντων, θα διεξαχθεί στον Τρίλοφο σεμινάριο πιστοποίησης στην Βασική Υποστήριξη Ζωής και στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Μάλιστα ο Σύλλογος Εθελοντών Ανανηπτών ΔΙΝΩ ΖΩΗ θα πραγματοποιήσει κλήρωση μεταξύ όσων δήλωσαν ενδιαφέρον την ημέρα του Δρόμου Υγείας και θα προσφέρει 5 δωρεάν συμμετοχές στο σεμινάριο πιστοποίησης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο