ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

tagarades dhmarxos despothsΣτο όμορφο περιβάλλον με τις βαθιές ρεματιές και το δροσερό κλίμα, στους Ταγαράδες του Δήμου Θέρμης, παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, τιμάται από χθες η μνήμη του Τιμίου Προδρόμου, ενός θεσμού που παραμένει βαθιά αναλλοίωτος στο χρόνο καθώς υφίσταται από τη δημιουργία του χωριού από τους πρόσφυγες το 1922. Στις διήμερες εκδηλώσεις όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταγαράδων κ. Δημήτριος Καλαθάς τιμάται η μνήμη του Πολιούχου Αγίου των Ταγαράδων, σε έναν τόπο που παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, αποδεικνύει ολοένα και περισσότερο πως διαρκώς αναβαθμίζεται και εξελίσσεται.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο του σύντομου χαιρετισμού του ο κ. Καλαθάς ευχαρίστησε το Δήμαρχο Θέρμης για το αδιάκοπο ενδιαφέρον του ώστε η Δημοτική Κοινότητα Ταγαράδων σήμερα  να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης έχοντας ήδη αποκτήσει : δίκτυα, σχολεία, παιδικές χαρές, να κατασκευάζει το πολυπόθητο κλειστό προπονητήριο μπάσκετ, αλλά και να ετοιμάζεται ώστε την επόμενη χρονιά να δημοπρατήσει ένα ακόμη σημαντικό έργο, που αποτελεί άλλωστε και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αυτό του Κέντρου Πολιτισμού.

ghgeneis katharhghgeneis dhmarxosghgeneis diplh 2
Παράλληλα ο κ. Καλαθάς απευθυνόμενος στους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις χθες, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διεκδίκηση από πλευράς Δημοτικής Κοινότητας ειδικού αντισταθμιστικού τέλους για τη συνεχιζόμενη λατομική δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στη χθεσινή διοργάνωση και ιδιαίτερα το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ταγαράδων που ανέλαβε ειδικά φέτος και την εστίαση σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου “Θρίαμβος”.

tagarades kosmosghgeneis diplh 2ghgeneis kontinhΝωρίτερα πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας του Τιμίου Σταυρού ενώ ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου, ο οποίος παρακολούθησε και μέρος των παραδοσιακών χορών που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.
Τη σκυτάλη παρουσίασης των τοπικών παραδοσιακών χορών παρέλαβαν ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης καθώς και το Ποντιακό Τμήμα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ταγαράδων, που μάγεψαν το κοινό με το πλούσιο γεμάτο κέφι και ζωντάνια πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει.

ghgeneis 5ghgeneis 4ghgeneis 1

Σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στη Δημοτική Κοινότητα Ταγαράδων με Λαϊκή βραδιά που ξεκινά στις εννέα το βράδυ.
Να σημειωθεί πως τις εκδηλώσεις κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του Πολιτιστικού διημέρου των Ταγαράδων τίμησαν με την παρουσία τους και οι Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Μάρδας, Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Πάλλας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Αποστόλου, Απόστολος Τσολάκης, Ζωή Γεωργαλή, Βασίλειος Μουστάκας και Στέλιος Γκιζάρης, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη και ο Αντιπρόεδρος  κ. Νικόλαος Λαγός, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Παναγιώτης Πονερίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Πράτανος , Μόσχος Μοσχόπουλος και Δημήτριος Λιάντας καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ρυσίου κ. Χρήστος Θωμάρεις και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας .

ghgeneis 5tagarades ekklhsia 2tagarades moystakas zwh


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

vasilika syperΜε παραδοσιακά έθιμα και έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον κορυφώθηκαν χθες Καθαρά Δευτέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις ημέρες της Αποκριάς στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικών. Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν και φέτος από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού & Αθλητισμού Θέρμης και βασίστηκαν κυρίως στις συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, μειώνοντας το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων στο ελάχιστο.

(περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο