Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

livadi giorti kastanoy 3Ήταν μια γιορτή που τα είχε όλα: Κέφι, ζωντάνια, πλήθος κόσμου, μουσική, και άρωμα παράδοσης. Το Λειβάδι, φόρεσε τα γιορτινά του χθες Κυριακή 22 Οκτωβρίου και με λαμπρότητα αλλά και επισημότητα γιόρτασε το παραδοσιακό του προϊόν, το κάστανο.

Φανερά ικανοποιημένος από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών κ. Δημήτρης Γουδήρας, αμέσως μετά το τέλος της γιορτής μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Πρόκειται για ένα πανηγύρι, που διοργανώνει κάθε χρόνο το μήνα Οκτώβριο, εποχή της συγκομιδής του κάστανου, ο Σύλλογος Λειβαδιωτών σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης, τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και την Τοπική Κοινότητα Λειβαδίου. Στόχος μας είναι η προβολή και η γνωριμία της μακραίωνης ιστορίας και της πολιτισμικής παράδοσης του Λειβαδίου, των τοπικών προϊόντων, η καλλιέργεια της ευαισθησίας προς το σπάνιας ομορφιάς φυσικό περιβάλλον του τόπου μας και ιδιαίτερα της καστανιάς, καθώς και η γνωριμία του δομημένου χώρου και των αξιοθέατων του οικισμού. Βασικός στόχος της μεγάλης αυτής γιορτής εξάλλου, είναι η δημιουργία κινήτρων προς τους νέους αγρότες για την καλλιέργεια και εκμετάλλευση της καστανιάς που ευδοκιμεί στον τόπο”.

LIBADI FWTO 3 DHMARXOWLIBADI FWTO 5Τη χθεσινή γιορτή του Κάστανου στο Λειβάδι τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Λαζαρίδης και Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Μουστάκας, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Νικόλαος Λαγός, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης” Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής”, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βλαχομήτρος, εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών, καθώς επίσης και πολιτιστικοί σύλλογοι από τη Συκιά και το Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, από το Κορδελιό και τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές του Νομού μας.

giorth kastanoy 3livadi giorti kastanoy 4livadi giorti kastanoy2

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ηλιόλουστη χθεσινή Κυριακή, έδωσε την ευκαιρία, στο πλαίσιο πραγματοποίησης της καθιερωμένης πεζοπορίας στην κορυφή του “Καλογερικού”, στους εκατοντάδες επισκέπτες να περπατήσουν στο δάσος, να μαζέψουν κάστανα και να περιηγηθούν στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού του Λειβαδίου, ανακαλύπτοντας τα μοναδικά αξιοθέατα και την ιστορία του. Ο σύλλογος Λειβαδιωτών στο πλαίσιο της γιορτής προσέφερε στους επισκέπτες ψημένα κάστανα, άφθονο κρασί, και τοπικά εδέσματα, ενώ η ορχήστρα διασκέδασε το πλήθος των επισκεπτών με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια έως αργά χθες το απόγευμα.

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο