Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

savvas dhmarxos kardia
Με τις πλούσιες εκδηλώσεις των  Ευμενείων 2018  γιόρτασε η Καρδία τη Γέννηση της Θεοτόκου το τριήμερο από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Με την ευκαιρία του εορτασμού του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου, η Δημοτική Κοινότητα Καρδίας, το Eκκλησιαστικό Συμβούλιο, το κέντρο Πολιτισμού “Ο Ευμένης” και η ΔΕΠΠΑΘ διοργάνωσαν ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων πολιτισμού και παράδοσης που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων  αθλοπαιδιές και παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς, λαϊκή βραδιά, εκθέσεις εικαστικών, εργόχειρου και ειδών δώρου. Με λαμπρότητα τελέσθηκε και η Πανήγυρις του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας.

Σε κλίμα ιεράς συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, παραμονή της μεγάλης εορτής της Γέννησης της Θεοτόκου, μέγας πανηγυρικός εσπερινός, καθώς και περιφορά της ιερής εικόνας της Θεομήτορος, με την συνοδεία φιλαρμονικής Μίκρας του Δήμου Θέρμης, μεγάλο αριθμό ιερωμένων και εκατοντάδων πιστών, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Καρδία. Ανήμερα της εορτής, 8 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιεροργούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Ηγούμενου της Ι.Μ.Βλατάδων, με την συμμετοχή Ιερού κλήρου και την παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

perifora eikonas kardiakardia eikonaKARDIA 2KARDIA 1

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας όπως άλλωστε ορίζει και το έθιμο, μοιράστηκε στους πιστούς παραδοσιακή φασολάδα, ψάρι και κρασί. Παράλληλα στο πλαίσιο του τριημέρου πολιτισμού και παράδοσης πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων. Τα τμήματα χορού, παιδικό και ενηλίκων, του Πολιτιστικού Κέντρου Καρδίας ο “ΕΥΜΕΝΗΣ” έκαναν την έναρξή του χορευτικού προγράμματος που παρουσιάστηκε, ενώ το κέφι κράτησε αμείωτο το χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ ΚΑΡΔΙΑΣ που παρέλαβε στη συνέχεια τη σκυτάλη. Το γλέντι κορυφώθηκε με την παραδοσιακή Λαϊκή βραδιά που ακολούθησε. Στο πλαίσιο του τριημέρου λειτουργούσε έκθεση στο Πολιτιστικό κέντρο ” ΕΥΜΕΝΗΣ”, “ΑΓΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ” της Ομάδας Αγάπης του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι.Ν.Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας και bazzar παραδοσιακών γλυκισμάτων από το σύλλογο γυναικών Καρδίας.

KARDIA 4KARDIA 5kardia 6kardia airetoi

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν όπως κάθε χρόνο με αθλοπαιδιές . Μια μεγάλη γιορτή ” αθλητισμού” για μικρούς και μεγάλους, με έπαθλο το “ΕΎ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ “.
Τα φετινά “Ευμένεια” τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου κ.κ. Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Μάρδας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Αποστόλου, Απόστολος Τσολάκης, Ζωή Γεωργαλή, Στέλιος Γκιζάρης και Βασίλης Μουστάκας, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Δαμιανός Ζελιλίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Πράτανος και Μοσχόπουλος Μοσχόπουλος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Σχολαρίου και Ταγαράδων κ.κ. Νικόλαος Ζήσης και Δημήτριος Καλαθάς αντίστοιχα καθώς και εκπρόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου Καρδίας.

kardia glykaKARDIA 5kardia perifora papas


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка