ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

 

kardia 4Με κεντρικό σύνθημα “Να παίξεις δίκαια, να παίξεις καθαρά, , να έχεις σεβασμό στην άποψη του άλλου, σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και αντιπάλους, σεβασμό στους φιλάθλους και στο περιβάλλον»,  πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Καρδία το “Εύ Αγωνίζεσθαι 2017″ .  Το χρονόμετρο, στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων,  μαθαίνει την αξιοκρατία, η σφυρίχτρα του διαιτητή την εμπιστοσύνη και οι κανονισμοί των σπορ τα όρια μας στην κοινωνία” . Το  «Ευ αγωνίζεσθαι», πέτυχε τους στόχους του  για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίας του Δήμου Θέρμης, κ.Ιωακείμ Τρικαλιάρη, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ώστε να καθιερωθεί αυτή η σημαντική εκδήλωση που ο ίδιος εμπνεύστηκε και υλοποίησε στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΕΥΜΕΝΕΙΑ 2017”, με αφορμή τον εορτασμό του Ι.Ν.Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας.

Η εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και τη φετινή χρονιά περισσότεροι από εκατό μαθητές και μαθήτριες της περιοχής, με αστείρευτη ενέργεια και κέφι έλαβαν μέρος στις αθλοπαιδιές , οι οποίες περιελάμβαναν : Τσουβαλοδρομίες, Αυγουλοδρομίες, παπουτσομπερδέματα, Διελκυστίνδα, τρέξιμο 50m, αλλά και αγώνες πίνγκ πόνγκ. Οι συμμετέχοντες διασκέδασαν και ασχολήθηκαν δημιουργικά αναπτύσσοντας την κοινωνικότητα τους και την αγάπη τους για τον αθλητισμό. Έμαθαν ότι η έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι» ορίζεται ως κάτι πολύ πέρα από το να παίζει κανείς σύμφωνα με τους κανόνες. Περιλαμβάνει τις έννοιες της φιλίας, του σεβασμού προς τους άλλους και του να αγωνίζεται κανείς πάντοτε με το φίλαθλο πνεύμα.

kardia 3kardia 1Το «ευ αγωνίζεσθαι» ορίζεται ως τρόπος σκέψης, όχι απλά ως τρόπος συμπεριφοράς. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Πάτερ Νικόδημου στις φετινές εκδηλώσεις,  ο οποίος στέκεται σταθερά κοντά στους νέους και σε ό,τι έχει να κάνει με παρεμβάσεις υπέρ της τοπικής κοινωνίας. Και όλοι ήταν νικητές! Στο τέλος της δράσης μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίας κ. Ιωακείμ Τρικαλιάρη. Στην εκδήλωση βοήθησαν μέλη από τον Α.Ο Καρδίας, η Ομάδα Δράσης Καρδίας, η Ομάδα Αγάπης του Ι.Ν.Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας και πολλοί εθελοντές.

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο