ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

parkara pavloy 10 Με δεδομένο το ότι το πράσινο συνεισφέρει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων , συμβάλλει στη μείωση των θορύβων, φιλτράρει τη σκόνη και άλλα αιωρούμενα σωματίδια, καθαρίζοντας τον αέρα και δροσίζει με τη διαπνοή του και τη σκιά του τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, ο Δήμος Θέρμης και το τμήμα Συντήρησης Πρασίνου, προγραμμάτισαν και εκτέλεσαν κατά το μήνα Μαϊο 2016, παρεμβάσεις διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, σε όλους τους δημόσιους χώρους. Παρεμβάσεις που αλλάζουν δραστικά το περιβάλλον μας, βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας και τις μικροκλιματικές συνθήκες της. 

Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων έγιναν φυτεύσεις σε κοινόχρηστους χώρους με έμφαση στα πεζοδρόμια και στα πάρκα, καθώς και ο άμεσος εντοπισμός και η καταγραφή περιστατικών κακοποίησης των δέντρων και άλλων χώρων πρασίνου.
Αναλυτικά ο απολογισμός του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Θέρμης παρουσιάζεται ακολούθως: Η πρόταση του τμήματος πρασίνου για το πρόγραμμα ”Υιοθεσία χώρων πρασίνου” έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τους κατοίκους και τις εταιρείες που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Θέρμης . Οι δύο πρώτες «υιοθεσίες» χώρων πρασίνου έγιναν από τα Φυτώρια Βασιλειάδη και την εταιρεία Garden και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, ενώ περιμένουμε και άλλους ενδιαφερόμενους να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης.

pavloy teliko

Στο πλαίσιο μάλιστα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ήδη δύο κυκλικοί κόμβοι ,ο ένας στην είσοδο της Θέρμης στο ύψος του Αγ. Τρύφωνα και ο άλλος επί της οδού Κουγιάμη υιοθετήθηκαν και διαμορφώθηκαν και σε συνδυασμό με την διαμόρφωση και φύτευση 100 πλατανιών στη νησίδα της Κουγιάμη έδωσαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Παράλληλα έγινε διαμόρφωση χώρου στο γήπεδο του Θερμαϊκού Θέρμης, έκτασης 2 στρεμμάτων, με την εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος και την σπορά γκαζόν ,προκειμένου αυτή η έκταση να αποτελέσει σημαντικό βοηθητικό χώρο προπόνησης.
Παράλληλα, εγκαταστάθηκε στο Δημοτικό σχολείο του Τριαδίου, νέο αρδευτικό σύστημα και τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας στην αυλή του ,συνολικής έκτασης ενός στρέμματος.

pasvloy 4pavloy 1

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου που βρίσκεται των οδών Ταβάκη και Πέτρουλα.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας του τμήματος πρασίνου του Δήμου Θέρμης, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ,το προσωπικό του τμήματος συντήρησης πρασίνου επιδόθηκε σε ένα δύσκολο αγώνα να συντηρήσει και να κρατήσει το πράσινο του Δήμου μας σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

parakakipavloy 9
Τηρουμένων των αναλογιών, που από την μία ο τεράστιος όγκος πρασίνου του Δήμου με την φύση την άνοιξη να είναι σε πλήρη ανάπτυξη και τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων και από την άλλη το δυναμικό του Δήμου που προσπαθούσε με όλες τις δυνάμεις του να αντιμετωπίσει όλη αυτή την έξαρση έχοντας στη διάθεσή του μόλις δύο οχήματα, που ήταν όλη την ημέρα έξω στους δρόμους και κάποιες ημέρες και τα απογεύματα.
Εργάτες πρασίνου με τα χλοοκοπτικά και τις μεσινέζες κούρεψαν και κλάδεψαν σχολεία ,πάρκα ,χώρους πρασίνου ,νησίδες ,γωνίες δρόμων, ώστε να φαίνεται η οδική σήμανση και για καλύτερη ορατότητα.
Αξίζει να αναφέρουμε τέλος, την ανάθεση μετά από διαγωνιστική διαδικασία της συντήρησης του πρασίνου της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας σε εξωτερικό συνεργάτη.

pavloy7pavloy8
Στόχος της Δημοτικής Αρχής Θέρμης, ήταν να διατηρηθεί το πράσινο του Δήμου μας σε ικανοποιητικό επίπεδο, παρά τον τεράστιο όγκο του και της ελλιπούς στελέχωσης προσωπικού, δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία , στον αστικό ιστό , και στα επικίνδυνα σημεία δρόμων και λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα των κατοίκων για τα οποία επιχειρήθηκε άμεση παρέμβαση – αποκατάσταση.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο