krhtes agwnistes fwtoΜε ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης ενέκρινε το αίτημα του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης, για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, στον οποίο πρόκειται να ανεγερθεί μνημείο των Κρητών αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης με αίτημά του προς την Δημοτική Κοινότητα Θέρμης ζήτησε την παραχώρηση χώρου, ο οποίος βρίσκεται επί τη συμβολή των οδών, Βενιζέλου και Κολοκοτρώνη στη Θέρμη, για την ανέγερση μνημείου, προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών Αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα. Αρχικά το αίτημα διαβιβάστηκε από τη Δημοτική Κοινότητα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για γνωμοδότηση μαζί με φωτογραφία του μνημείου που θα τοποθετηθεί. Στη συνέχεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου με την αριθ. 13/2018 απόφασή της εισηγήθηκε υπέρ της παραχώρησης του συγκεκριμένου κοινόχρηστου χώρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του τις σχετικές εισηγήσεις και αποφάσεις κατά τη συνεδρίασή του την 1η Μαρτίου 2018 ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, που βρίσκεται επί τη συμβολή των οδών, Βενιζέλου και Κολοκοτρώνη στη Δ.Κ Θέρμης, για την ανέγερση μνημείου, προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών Αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα από το Σύλλογο Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά» Θέρμης.
Να σημειωθεί πως θα προηγηθεί και σχετικός έλεγχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου να εξεταστούν οι τεχνικές προδιαγραφές του μνημείου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο