ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

εθνικό κτηματολόγιοΤο Εθνικό & Χαρογράφηση Α.Ε. ενημερώνει ότι το Κτηματολόγιο στην περιοχή μας περνά στην τελική φάση. Συγκεκριμένα, 12 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογίου στην περιοχή και την ίδρυση του Κτηματολογικού Γραφείου Βασιλικών, οι Αρχικές Κτηματολογικές Εγγραφές καθίσταται δία νόμου οριστικές. Αυτό σημαίνει ότι οι εγγραφές αυτές προστατεύονται από τη νομοθεσία και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο χωρίς πλέον, να είναι δυνατή οποιαδόποτε διόρθωση του περιεχομένου τους. Επειδή, τυχόν διορθώσεις των αρχικών εγγραφών για τα ακίνητα των περιοχών:

– Δ.Δ Πλαγιαρίου, του Δήμου Θέρμης, του Νομού Θεσσαλονίκης, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Απριλίου 2016 (για τους κατοίκους εσωτερικού) και μέχρι τις 7 Απριλίου 2018 (για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό & το Ελληνικό Δημόσιο).

– Δ.Δ Ν.Ραιδεστού, του Δήμου Θέρμης, του Νομού Θεσσαλονίκης, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Απριλίου 2016 (για τους κατοίκους εσωτερικού) και μέχρι τις 29 Απριλίου 2018 (για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό & το Ελληνικό Δημόσιο).

– Δ.Δ Ταγαράδων, του Δήμου Θέρμης, του Νομού Θεσσαλονίκης, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Μαΐου 2016 (για τους κατοίκους εσωτερικού) και μέχρι τις  18 Μαΐου 2018 (για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό & το Ελληνικό Δημόσιο).

Σας καλούμε να ελέγξετε έγκαιρα (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) τις ιδιοκτησίες σας και να προβείτε, εφόσον απαιτείται στις απαραίτητες διορθώσεις. Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα “αγνώστου ιδοκτήτη”, για τα οποία δεν θα ζητηθεί η διόρθωση του εντός των παρπάνω προθεσμιών, μετά την οριστικοποίηση των Αρχικών Εγγραφών, περιέρχονται  στο Ελληνικό Δημόσιο. Για να ελέγξει κανείς τα στοιχεία που αφορούν το/τα  ακίνητο/α του μπορεί να επισκεφθεί, την ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/ Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης/ Αρχικές Εγγραφές) ή το Κτηματολογικό Γραφείο Βασιλικών ( Βασιλικά Θεσ/νίκης, τηλ.:23960.22093).  Σε περίπτωση που εντοπίσετε ελλείψεις ή σφάλματα θα πρέπει να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατόν την προβλεπόμενη διαδικασία  διόρθωσης, απευθυνόμενοι στο Κτηματολογικό Γραφείο Βασιλικών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο