LEXRITES KALHΜε μελωδικές παλιές μουσικές δημιουργίες και κάλαντα γέμισαν το γραφείο του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Λεχριτών Θεσσαλονίκης. “ο Διόνυσος”.
Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά, για μία ακόμη χρονιά τους “Λεχρίτες” της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα εύθυμος συνόδευσε στο τραγούδι τη χορωδία απολαμβάνοντας την ευχάριστη πρωινή τους επίσκεψη στο Δημαρχείο της Θέρμης.

Τα μέλη της γνωστής χορωδίας, ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για τη συμπαράσταση και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στο σύλλογο, ενώ ο Δήμαρχος από την πλευρά του, τους ευχαρίστησε για τη σταθερή παρουσία τους, ανέσυρε μνήμες, περιστατικά και όμορφες στιγμές του παρελθόντος που λίγο πολύ έχουν οι περισσότεροι βιώσει με την ευχάριστη, ζωντανή και πάντα εύθυμη παρέα,  του ιστορικού συλλόγου των οινοποτών – βαρελοφρόνων , σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης.

LEXRITES XAMOGELASTH

Λίγα λόγια για το Σύλλογο Λεχριτών Θεσσαλονίκης «Ο Διόνυσος» :

H παρέα έχει τη δική της ιστορία. «Όταν θέλεις έλα πιες, όταν έχεις έλα δώσε, μα αν έχεις και δε δίνεις να μην έρχεσαι να πίνεις…» Είναι ένα από τα πάμπολλα ποιηματάκια του «βαρελιού», προϊόντα επίπονης και βαθυστόχαστης …αμπελοφιλοσοφίας, που κοσμούν τους τοίχους της λέσχης των «Λεχριτών» και δηλώνουν το ανοιχτό πνεύμα, την μεγαθυμία και την «έξω καρδιά» του Λεχρίτη.

Τα μέλη του ιστορικού συλλόγου των οινοποτών – βαρελοφρόνων, γνωστοί πια, σε όλες τις γειτονιές, τα καπηλειά και τα γραφικά στενά και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης για τις καθάριες και δυνατές φωνές τους και για τις στακάτες τους νότες, είναι οι καλύτεροι φίλοι της …ρετσίνας της «ξανθής» και του μεζέ, του αθώου πειράγματος και της καντάδας.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο